Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

DataBox prvi u Hrvatskoj implementirao Facility Expert softver

Autor promo
Autor promo

Novo rješenje kompanije Schneider Electric

Izvor: Press, Slavko Midzor, pixell

Podatkovni centar DataBox, najveći privatni podatkovni centar u Hrvatskoj, nedavno je implementirao EcoStruxure™ Facility Expert - moćno softversko rješenje kompanije Schneider Electric, osmišljeno kako bi digitaliziralo poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine. Svojim korisnicima, pored dinamičnog praćenja potrošnje energetskih resursa, nudi mogućnost jednostavnijeg i sistematiziranijeg održavanja opreme te rokova održavanja. Potrebe za suvišnom servisnom papirologijom, ispisivanja radnih naloga i sličnog, su uklonjene, te aplikacija omogućava lakšu koordinaciju održavanja i servisa između različitih timova.

U DataBoxu je implementirano srednjenaponsko rješenje sa plino-izoliranim sklopnim blokom RM6, kompletno niskonaponsko rješenja sa Prisma P ormarima (u kojima su ugrađeni napredni kompaktni NS/NSX prekidači sa prijenosom mjerenih veličina na komunikacijski protokol), te kompletna automatika sa PLC-om.

Facility Expert softver će u DataBoxu koristiti za praćenje potrošnje energije, te za konstantno praćenje temperature dovodnih priključaka srednjenaponskog bloka s mogućnošću alarmiranja u realnom vremenu. Uz praćenje temperature i funkcioniranje srednjenaponskog bloka, Databox je ovom implementacijom na vrijeme spriječio bilo kakve vrste štete na imovini odnosno ugroženost ljudskih života. Uz to, softver pruža opciju planiranja te zakazivanja održavanja s unaprijed definiranim besplatnim predlošcima o Schneider Electric opremi.

Izvor: Press, Slavko Midzor, pixell

«Zahvaljujući ovom softveru, dobivati ćemo pravovremene informacije i upozorenja o radu sustava, te ćemo ih moći dubinski analizirati uz relevantne podatke, gdje god se nalazili. S ključnim informacijama, dostupnim na dodir prsta, možemo odlučiti hoćemo li se uputiti na lokaciju ili odgoditi intervenciju do idućeg posjeta. Tako možemo predvidjeti potrebe za održavanjem pogona ili pak samo pojedinog dijela opreme, a sve kako bismo izbjegli neugodna iznenađenja“ – kazao je Filip Olujić, direktor DataBoxa.

Ideja da se uz Facility Expert softver vrši kontinuirano praćenje temperature sklopne opreme, proizlazi iz podatka kako je 55% šteta na imovini nastalo uslijed požara koji je uzrokovan strujnim kvarom. Američka Nacionalna udruga za zaštitu od požara napominje i da u slučaju noćnih požara, ta šteta poveća se za još dodatnih 23%.

“Razliku između rješenja kompanije Schneider Electric i ostalih unutar industrije primijetili smo još u fazama projektiranja našeg elektroenergetskog postrojenja. Za mnoga tehnološka rješenja ranije smo morali kombinirati i koristiti više rješenja različitih proizvođača kako bismo bili sigurni da su sve komponente najbolje što nam tržište može u tom trenutku ponuditi. Kod kompanije Schneider Electric to nije slučaj jer su u mnogim svojim rješenjima ispred konkurencije, a posebno u segmentu automatizacije i digitalnih rješenja», nadovezao se Filip Olujić.

Sa ovim rješenjima DataBoxu je omogućena veća sigurnost postrojenja kroz konstantni monitoring temperature srednjenaponskog sklopnog bloka RM6.

“Tvrtka Schneider Electric je prepoznata kao vodeća tvrtka u svom segmentu poslovanja diljem svijeta ali i na našem tržištu te su mnogi naši klijenti vrlo pozitivno reagirali kada smo im rekli da smo kod povećanja svojih elektroenergetskih kapaciteta odlučili koristiti Schneider Electric opremu i iskustvo njihovih razvojnih inženjera. Često dobivamo jako pozitivne reakcije i pohvale u smjeru najozbiljnijeg elektroenergetskog postrojenja jednog podatkovnog centra u Hrvatskoj, ali i šire što nam je posebno drago», zaključio je Filip Olujić.

O Schneider Electric

Mi u Schneider Electricu vjerujemo da je pristup energiji i digitalnoj tehnologiji temeljno ljudsko pravo. Uz slogan Life is On, koji odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku, osnažujemo sve da budu efikasniji. Pružamo rješenja za digitalnu energiju i automatizaciju, sa ciljevima učinkovitosti i održivosti. Kombiniramo vodeće energetske tehnologije, automatizaciju u stvarnom vremenu, softvere i usluge u integrirana rješenja za domove, zgrade, podatkovne centre, infrastrukturu i industriju. Naš je cilj osloboditi beskonačne mogućnosti kroz otvorenu, globalnu i inovativnu zajednicu, koja predano dijeli našu misiju i vrijednosti koje su inkluzivne i osnažujuće. Posjetitie nas na www.se.com/hr.

O DataBox

Tvrtka DataBox je jedini privatni podatkovni centar u stopostotnom hrvatskom vlasništvu smješten na 1200 m 2 . Dizajniran je prema najvišem standardu Tier4 elektroenergetike kako bi korisnicima pružili sigurna, stalno dostupna, fleksibilna i skalabilna rješenja kako za kolokaciju infrastrukture, tako i Cloud rješenja. Podatkovni centar DataBox poslovnim korisnicima omogućava bezbrižno poslovanje bez dodatnih ulaganja s najvišom razinom stabilnosti i osiguranja kontinuiteta poslovanja u Hrvatskoj. Primjenom najnovije tehnologije i najboljih praksi te prilagođavanjem poslovnim potrebama korisnika, stvorili smo siguran, pouzdan i tehnološki napredan podatkovni centar za sve tipove poslovnih korisnika, što potvrđuje i činjenica da 200+ malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj koristi naše usluge. Više o nama možete saznati na www.databox.hr.

Najčitanije

Najnovije