Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

odlična anti stres terapija

Trebate razlog za seks baš svakoga dana? Izvolite!

Autor MIa Elliott
Autor MIa Elliott

Gdje ćete bolje motivacije od nekoliko dodatnih godina...

Izvor: Cosmopolitan.hr

Većina ljudi voli seks, a posebice doživljavanje vrhunca prilikom čega kroz cijelo naše tijelo krenu talasati valovi zadovoljstva, napetosti i istovremeno opuštenosti, uzbuđenja i sreće, donosi Cosmopolitan. No čini se da se u orgazmima skriva puno više od samo privremenog zadovoljstva. Poznato je da svi težimo orgazmu tijekom seksa, no jeste li znali da vam intenzivniji i češći orgazmi dodaju nekoliko godina života?

Studija provođena još davnih 90-ih istraživala je kako su povezani seks i dugovječnost te otkrila da muškarci koji češće doživljavaju orgazme imaju smrtni rizik manji 50% od onih koji orgazam doživljavaju znatno rijeđe. Ovo je otkriće bilo povezano i s razlikama u rizicima od srčanog udara te ostalim kardiovaskularnim bolestima. 

Izvor: Cosmopolitan.hr

Redoviti seks jača imunitet i povisuje razinu imunoglobulina A (antitijela koje ima glavnu ulogu u imunitetu sluznica), a osim toga je i seks sam po sebi tjelovježba, pa osim što se tijekom seksa ludo zabavljate, sagorijevate kalorije, jačate srce i poboljšavate rad krvožilnog sustava. Također, seks je odlična anti stres trapija koja snižava krvni tlak, pomaže da spavate bolje i snizuje prag boli.

Poanta: seks je iznimno zdrav pa vam preporučamo da ga konzumirate u što većim količinama!

Najčitanije

Najnovije