Potaknuta vlastitim iskustvom, 41-godišnja RTL-ova voditeljica i producentica Antonija Blaće sabrala je sve savjete, recepte i preporuke o prehrani koji su joj pomogli da se riješi suvišnih kilograma. Tako je nastao priručnik 'Ljeto bez parea', a namijenjen je svima onima koji muku muče s vječnih pet kilograma viška, a koji ujedno vole ukusnu hranu i ne mogu dugo biti na restrikcijskim dijetama. Kako Antonija nije pobornica dijeta, već raznovrsne, uravnotežene prehrane, u priručniku se mogu pronaći ukusni recepti za njoj najdražu lažnu pizzu, mirisni grašak i tikvice sa sirom. Za Story hr., pak, izdvojila je jedan prilog, koji se često može pronaći na njenom tanjuru.
'Popularne dijete previše toga isključuju i čim se ljudi vrate na 'normalnu' prehranu, krenu opet dobivati kile. Također, često smo na dijeti potpuno nesvjesni zašto se nešto jede ili radi, a kad nema dubljeg razumijevanja, jako je teško slijepo slijediti pravila“, kaže Antonija. Isprobajte i vi jedno od jela koja često sprema:
Savršena mrkva
2 velike mrkve,
2 velike žlice rastopljenog meda,
3 češnja češnjaka usitnjenog,
1 žličica maslinovog ulja,
sol i papar, peršin, đumbir (po želji)
Mrkvu narezati dijagonalno na veće komade i staviti u zdjelu. Ubaciti med i sve navedene začine – sol i papar pola žličice, usitnjeni đumbir (ako volite) – nasjeckani peršin sačuvajte za serviranje. Ugrijati pećnicu na 220 stupnjeva, a mrkvu rasporediti na papir za pečenje. Peći 20-ak minuta dok mrkva ne dobije zlatnosmeđu boju na rubovima.