Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ECIJA ŽARI I PALI RODNIM DRNIŠEM Obogatila ga festivalom za 'nepce i srce'

Kako se glumica i osnivačica kazališta Moruzgva odlučila na ovaj kulturni pothvat i hoće li tijekom ljeta imati slobodnih dana, otkriva u intervjuu.

 Izvor: Dražen Kokorić

U svome rodnom kraju, Drnišu, EcijaOjdanić osnovala je novi festival GOODfest koji se održava od 23. do 27. srpnja. Publika će uživati u predstavama ‘Majstori’, ‘Disco baba’, ‘Vla Vla Vlajland cabaret’, ‘Krtice’ i ‘Jel’ tako, Zorane?’ Kako se glumica i osnivačica kazališta Moruzgva odlučila na ovaj kulturni pothvat i hoće li tijekom ljeta imati slobodnih dana, otkriva u intervjuu.

Story: Kako ste se odlučili organizirati novi festival u i dalje pandemijsko vrijeme?

Dugo u sebi nosim tu ideju. U prosincu me Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša, pozvala da sudjelujem u promociji tog kraja koji jako volim. Rekla sam joj da imam bolju ideju od objave na Instagramu, izložila joj plan o festivalu i u roku pola sata sve smo se dogovorile. Ove će godine biti šest izvedbi, ali telefoni neprestano zvone, ljudi jedva čekaju i divno je što je toliko interesa. Svake večeri nakon predstave na Poljani će biti prezentacija lokalnih OPG-ova koji će predstaviti plodove svoga rada jer nam je cilj i promocija gospodarskog dijela kraja. Bit će to užitak za nepce i srce.

ecija ojdanić Izvor: Dražen Kokorić

Story: Kako ste birali predstave?

Ulaz na sve predstave je besplatan i birali smo one koje organizacijski možemo pokriti, a to su mahom predstave kazališta Moruzgva i našeg prijateljskog kazališta Kerekesh. Pozvali smo i našu Drnišanku Arijanu Čulinu s predstavom ‘Disco baba’. Htjeli smo da budu komedije i da se gledatelji zabave. Naime, ideja je ne samo da gledateljima ponudimo kvalitetne predstave nego i da preko kulturnih događaja tih pet dana skrenemo pozornost cijele Hrvatske na Drniš i podsjetimo koliko bogatstava - prirodnih, kulturnih, povijesnih, gastronomskih, turističkih - krije taj kraj.

Story: Hoće li i kazalište Moruzgva na tradicionalnu ljetnu turneju?

Apsolutno! Ova pandemijska godina nama je razdoblje najvećih uspjeha jer smo shvatili koliko vrijedimo i koliko smo se u 12 godina uspjeli izgraditi. Rušimo rekorde po broju izvedbi i na turneji smo s tri predstave. Izvodimo ‘Majstore’, moju monodramu ‘Vla Vla Vlajland cabaret’, najizvođeniju prošlogodišnju predstavu koja je na tri festivala nagrađena s četiri nagrade. Pretpremijerno ćemo izvesti predstavu ‘Jel’ tako, Zorane?’ autorice Tanje Mravak, koja je rađena u koprodukciji s kazalištem Marina Držića, a splitska, zagrebačka, riječka i dubrovačka premijera bit će u rujnu. Pripremamo se i na provedbu EU projekta koji smo također dobili ‘Umjetnost i kultura online’. Zaista ne možemo reći da smo oštećeni pandemijom, osim naravno psihički, kao i svi stanovnici planeta Zemlje.

Story: Ljeto će biti radno?

Od 15. kolovoza počinje moj odmor kada završim sa snimanjima serija ‘Mrkomir prvi’ i ‘Dar Mar’.

Povezane vijesti

Magazin

Royals