Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrta mala biciklijada Grada Zagreba na Zrinjevcu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Autor promo

Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

cover-collage1(45) Izvor: promo

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI (vodeću kampanju Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti koja ove godine slavi svoju 20. godišnjicu! Promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja.

U sklopu projekta Europski tjedan mobilnosti Grad Zagreb organizira četvrtu malu biciklijadu u parku Zrinjevac 25.rujna s početkom u 10 sati! Sudjelovati mogu sva djeca do 6 godina, a trebaju doći biciklom, triciklom ili guralicom. Prijave na korneru Grada Zagreba započinju u 10 sati, a svako dijete će dobiti i dar!

Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je 'Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost' ,a glavni slogan 'Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!'.

Odabir ovogodišnje teme odaje počast teškoćama koje su Europa i svijet osjetili tijekom pandemijeCOVID -19, slavi otpornost gradova i njihova postignuća, nastojeći zadržati ovaj zamah. Također se odražava na mogućnosti za promjene koje proizlaze iz ove neviđene zdravstvene krize u Europi.

Grad Zagreb je od 2001. uključen u obilježavanje Dana bez automobila, a dvadesetu godinu za redom organizira sedmodnevni program aktivnosti, zadovoljavajući kao 'zlatni sudionik' sva tri kriterija. S ponosom ističemo da je 2008. i 2011. uvršten među finaliste, dok je 2012. godine osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012.

Tagovi

Magazin

Royals