Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NE PODUZIMAJTE VAŽNE POTEZE ZA VRIJEME RETROGRADNOG MERKURA': Što on zapravo znači i zašto ga se toliko bojimo?

Tri do četiri puta godišnje, retrogradni Merkur 'napada' našu svakodnevicu i unosi nemire, ali zašto i kako je uopće do toga došlo?

Retrogradni Merkur nositelj je loših vijesti Izvor: Shutterstock

Koliko ste puta čuli da netko za svoje probleme i loše životne situacije krivi retrogradni Merkur? Već je poznato da će prvi ovogodišnji započeti 14. siječnja te da će trajati do 3. veljače, kao i da svakom horoskopskom znaku donosi drugačiju priču.

Ovoga će puta tri znaka njegovo kretanje osjetiti jače od ostalih, a to su Jarac, Škorpion i Ovan. 

Retrogradni Merkur donosi probleme u komunikaciji
Retrogradni Merkur
Izvor: Shutterstock

A što je zapravo retrogradni Merkur?

Naime, za svaki se planet koji se kreće oko Sunca, zbog njegovog položaja, u određenim razdobljima čini kao da se kreće unatrag. Merkurovo je kretanje prilično brzo, njegova je orbita oko Sunca kraća od Zemljine, što znači da kada Zemlja prođe Merkur u orbiti, postoji trenutak kada se čini da se pomiče natrag. Naravno, to je samo optička iluzija. Također, važno je znati da je Zemlji potrebno 365 dana da obiđe Sunce, dok Merkuru samo 59 zemaljskih dana, stoga se on u našoj godini on retrogradno kreće od tri do četiri puta (u 2022. godini četiri). 

A upravo je Merkur planet za koji kažu da vlada komunikacijom pa baš zato astrološki stručnjaci tvrde da njegovo retrogradno vrijeme donosi nesporazume, probleme u dogovorima i svađe. 

Spominjanje njega kao važnog faktora započelo je sredinom 18. stoljeća kada su poljoprivrednici smatrali da bi svoje poslove trebali uskladiti sa zvijezdama. Krajem 19. stoljeća, Merkur se počeo povezivati s obilnim kišama čime je postao nositelj loših vijesti, da bi se sedamdesetih godina prošlog stoljeća Merkur počeo kriviti za apsolutno sve loše što se događa.

'Ne započinjite ništa dok je Merkur retrogradan', kažu brojni astrološki savjetnici. Osim prvog koji nas ubrzo čeka, skroz godinu nam slijede još tri: drugi će trajati od 10. svibnja do 2. lipnja, treći od 9. rujna do 2. listopada, a posljednji od 29. prosinca do 18. siječnja 2023. godine.

A evo kako će prvi ovogodišnji retrogradni Merkur utjecati na Jarca, Škorpiona i Ovna, znakove koji će biti najviše pogođeni.

Retrogradni Merkur nositelj je loših vijesti Izvor: Shutterstock

JARAC

Sve tajne, šutnje i ono što ste skrivali izaći će na površinu i postat će teško nastaviti živjeti u lažima. Morat ćete skupiti hrabrosti boriti se s vlastitim tajnama i priznati sve što vam je potrebno za bliske ljude. Možda ste zbunjeni u kojem smjeru ići dalje, ali pogledajte duboko u svoje srce i poslušajte što vam govori osjećaj u trbuhu.

ŠKORPION

Retrogradni Merkur će vam donijeti velike novčane probleme, možda čak dovesti stare dugove u naplatu. Doći ćete u poziciju da morate napraviti kalkulaciju i odustati od nekih želja i projekata.

OVAN

Za Ovna će ovo biti turbulentno razdoblje, posebno kada su u pitanju emocije i odnosi s voljenima. Očekuje vas veliko iznenađenje ili neplanirani događaj koji će promijeniti tijek stvari u vašoj vezi. Nakon toga više ništa neće biti isto, moguće je da će vas ili zauvijek završiti ili riješiti prethodne sukobe i nastaviti s više razumijevanja.

Povezane vijesti

Magazin

Royals