Hrvatska je, a pogotovo Jadran, već odavno na karti svijeta prepoznata kao itekako poželjna turistička destinacija, a najnovije vrijedno priznanje stiglo je prije nekoliko tjedana kada su urednici i čitatelji popularne travel stranice 'Big 7 Travel' Korčulu proglasili petim najljepšim otokom svijeta, ostavivši iza nje naširoko poznate ljepote otoka poput Maldiva, Azora, Barbadosa, Kajmanskog otočja i Galapagosa. 

Korčula koju se nerijetko zahvaljujući njezinim srednjovjekovnim trgovima, crkvama, palačama i kućama naziva Dubrovnikom u malom, šesti je po veličini otok u Hrvatskoj, a zahvaljujući tome što je značajno udaljenija i nepristupačnija od nekih ostalih otoka na našoj obali, oaza je mira i tišine u kojoj nikada nije prevelika gužva.

Kristalno čisto morsko plavetnilo, netaknute plaže i gusta šuma zaslužni su za nevjerojatan krajolik i spektakularne prizore koji svojom ljepotom oduševljavaju sve njezine posjetitelje, a osim impozantne prirode ovaj otok jednako oduševljava i svojom kulturnom baštinom i bogatom gastronomskom ponudom.

Turistički razvoj Korčule započeo je u davnom 19. stoljeću, prvo je kupalište uređeno još 1904. godine, a uređenim kampovima, luksuznim smještajima te bezbrojnim plažama i uvalama jednako je posjetiteljima zanimljiva i danas.

Od stoljetnih maslinika i vinograda do rodne kuće Marka Pola, bogate arheološke baštine i raskošnih drevnih ljetnikovaca, Korčula je otok na kojem ćete uvijek otkriti nešto novo i pronaći nešto po svom guštu i otok kojeg se, nakon što ga jednom posjetite, nikada nećete uspjeti zasititi.