Iako mnogi tijekom ljeta broje dane do odlaska iz Zagreba na neku privremenu, ljetnu, morsku adresu, daleko od toga da hrvatska metropola u vrućim ljetnim danima nema što ponuditi svojim stanovnicima i posjetiteljima.

Manifestacija koja se održava već šestu godinu zaredom, gornjogradska Dvorišta, svakako su jedna od omiljenih svima koji najvruće mjesece provode u Zagrebu, a ove godine svoja vrata otvaraju 13. srpnja i ostaju otvorena sve do nedjelje 24. srpnja.

Uz gornje reprezentativno dvorište Narodnog doma HAZU-a na Opatičkoj ulici 18 i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu na adresi Dvoranski prečac 1, Dvorišta ove godine predstavljaju 3 dosad neviđene lokacije - Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke ulice), Arheološki vrt odnosno sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice) te dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4 u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Tijekom proteklih su godina Dvorišta bila jedna od najčarobnijih zagrebačkih kulisa koja su ugostila brojne glazbenike i ponudila poslasticu za ljubitelje različitih glazbenih žanrova, od jazza i klasike do popa pa su tako njima prodefilirali Zdenka Kovačiček i Branko Bogunović Pif, Jelena Radan, Ivana Kindl, Songkillersi, Caimán Verde, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić te brojni ansambli poput Ansambla Antiphonus, Zagrebačkog puhačkog ansambla, gudačkog kvarteta, kvarteta saksofona, harfistica Ivana Biliško i brojni drugi, a odlične glazbe, kako kažu organizatori, neće nedostajati ni ove godine. 

Koga tamo ove godine možete vidjeti, saznat ćete ako zapratite njihove društvene mreže gdje će se svakodnevno objavljivati korisne informacije za sve one koji ovogodišnja Dvorišta nipošto ne žele propustiti. Manifestacija će biti otvorena svakog dana od 18:00 do 24:00, uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja će biti otvorena od 19:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je kao i do sada - slobodan!