Severina je ove godine za odmor sa svojim sinom i prijateljicama odabrala otočić Vrnik. No, osim domaćih zvijezda, taj otok koji je do ove godine malo kome bio pznat, privukao je pažnju i svjetskih zvijezda poput Woddyja Harrlesona, Chrisa Rocka, Matthewa McConaugheya i glazbenika Seana Combsa poznatijeg kao P. Diddy.

Upravo se za poznatog glazbenika pisalo da se na jednoj večeri u restoranuzagledao u našu Severinu, ali nije skupio hrabrosti prići joj. Njezina je prijateljica sve snimila i objavila na Instagramu.

Puff Diddy odmjerio Severinu Instagram

S obzirom na predivne prizore koje nam je i Severina putem svog Instagrama predstavila o Vrniku odlučili smo još malo istražiti. Naime, Vrnik je maleni naseljeni otok u korčulanskom arhipelagu, do kojeg se lako stiže taxi-brodovima.

Obiluje skrovitim malim uvalama gdje je voda tako plava i bistra. No, otočić je i pun borova na istočnoj strani, gdje možete uživati u hladu na vrućim ljetnim danima. U slikovitom selu danas živi svega nekoliko obitelji koje iznajmljuju sobe gostima.

Otočić je jedno od omiljenih nedjeljnih izletišta lokalnih Korčulana

Na obali uz zgradu stare škole nalazi se crkva Gospe od Pohođenja iz 1856. Prostorije stare škole koriste se kao izložbeni prostor otvoren samo u ljetnim mjesecima, piše visitkorcula.eu. Uz kamenolom na sjevernoj obali nalazi se stara crkva Gospe od Pohođenja iz 1674.

Na Vrniku se također nalazi jedan od najstarijih korčulanskih kamenoloma, iz starorimskog doba, a ukupno ih danas ondje ima čak 29. Otok se prostire na svega 0,282 kvadratna kilometra.