Da je jesen vani pokazuje i sve više true-crime serija i filmova koji svakodnevno izlaze. Netflix je svakako platforma od koje očekujemo najviše naslova horor i misterij žanra. Od toliko dobrih naslova ne znamo što bi prvo počeli gledati, a mi vas pripremamo na najbolje nadolazeće naslove koje ćemo 'bingeati' u jesenskim, hladnim vikendima koji su ispred nas.

1. Dahmer Monster: Priča o Jeffreyu Dahmeru

Jeziva priča o serijskom ubojici i kanibalu, Jeffrey Dahmeru, koji se barem deset puta uspio izvući sa svojim zločinima, većinom zbog propusta policije. Evan Peters kojeg obožavatelji horora prate u njegovim ulogama u 'American Horror Storyju' utjelovit će lik ubojice.

Seriju gledamo od 21. rujna.

Netflixova serija 'Dahmer Monster: Priča o Jeffreyu Dahmeru'
NETFLIX 

2. Najsretnija djevojka na svijetu

Triler koji je adaptacija romana autorice Jessice Knoll s Milom Kunis u glavnoj ulozi te kao producenticom. Film je režirao Mike Barker koji je poznat po režiji i izvršnoj produkciji 'Sluškinjine priče' te je također radio na serijama kao što su 'Fargo', 'Outlander' i 'Broadchurch'. Glavni lik, Anni, je novinarka koja ima sve. Kako se njezino vjenčanje bliži, producent dokumentarca poziva Ani da govori o jezivom incidentu koji se dogodio dok je bila tinejdžerica. Odlučna jednom zauvijek utišati šaputanja sumnji i krivnje, Ani mora pažljivo izabrati što će odati, jer bi govorenje cijele istine moglo uništiti sliku njezinog savršenog života.

Film će izaći na Netflix 7. listopada.

Mila Kunis u Netflixovom filmu 'Najsretnija djevojka na svijetu'
NETFLIX 

3. Wednesday

Nova obiteljska serija bazirana na kultnoj 'Obitelji Adams' u režiji legendarnog Tima Burtona. Wedensday, glumit će Jenna Ortega koja je već poznata ljubiteljima Netflix produkcije. Majku Morticiu glumit će Catherine Zeta-Jones, a oca će utjeloviti Luis Guzmán. Izlazak 'Wednesday' obilježit će posebnu prigodu u karijeri Tima Burtona jer će serija biti njegov televizijski redateljski debi. 

Još se ne zna točan datum kada ćemo seriju moći gledati, ali očekujemo je ove jeseni.

'Wednesday' serija na Netflixu
NETFLIX 

4. Dobra sestra

Film u kojem će glavnu ulogu medicinske sestre s odjela intenzivne utjeloviti poznata Jessica Chastain. Ispričat će istinitu priču o potjeri i hvatanju Charlesa Cullena, jednog od najpoznatijih serijskih ubojica u povijesti koji je osumnjičen za ubojstvo do 400 pacijenata tijekom svoje 16-godišnje karijere u bolnici, čime je zaslužio titulu 'Anđeo smrti'. 

Ovaj jezivi triler moći ćete gledati od 26. Listopada.

Jessica Chastain u Netflixovoj seriji 'Dobra sestra'
NETFLIX 

5. Ponoćni klub

Tinejdžerska horor serija od producenta 'Prokletsva kuće Hill' koju su gledali svi ljubitelji horora. Serija je bazirana na istoimenoj knjizi autora Christophera Pikea, a radnja se odvija u bolnici gdje se grupa neizlječivo bolesnih tinejdžera u tajnosti sastaju u ponoć kako bi ispričali horor priče. Zajedno grupa formira pakt, da će se onaj tko prvi umre potruditi kontaktirati ostale članove 'Ponoćnog kluba' s one strane groba.

Seriju ćete moći gledati od 7. listopada.

'Ponoćni klub' serija na Netflixu
NETFLIX Ponoćni klub serija na Netflixu

6. 1899

Njemačka serija od tvoraca Netflixovog hita 'Dark' kojeg mnogi nazivaju jednom od najboljih Netflixovih serija. Režiseri su najavili da ljubitelji ovog misterij žanra mogu očekivati 'nešto čudno, divlje i ludo' te da će radnja biti izgrađena poput slagalice.
Radnja govori o misterioznim događajima tijekom putovanja emigrantskog broda iz Europe u New York. Kada otkriju drugi brod na otvorenom moru koji je nestao mjesecima, njihovo putovanje poprima neočekivani obrat. Ono što pronađu na brodu pretvara njihov prelazak u obećanu zemlju u misterij iz noćne more.

'1899' očekujemo u studenom ove godine.

Netflixova njemačka serija '1899'
NETFLIX 

7. Pod budnim okom

Limitirana serija od sedam epizoda pod režijom poznatog Ryan Murphya, kreatora 'American Horror Storyja'. Temeljeno na slučaju iz stvarnog života obitelji Broaddus kojoj je nepoznata misteriozna uhoda prijetila i natjerala ih da prodaju svoj novi doma i napuste grad koji vole.

U seriji ćemo gledati poznata lica poput Naomi Watts i Jennifer Coolidge, a čekujemo je na Netflixu sredinom listopada.

Netflixova serija 'Pod budnim okom'
IMDb 

8. Telefon G. Harrigana

Adaptacija Stephen Kinga iz najprodavanije zbirke New York Timesa 'If It Bleeds' i prati dječaka koji se sprijatelji sa starijim milijarderom koji živi u susjedstvu njegovog malog grada. Povezuju se preko čovjekovog prvog iPhonea. Ali kada čovjek umre, dječak otkriva da nije sve mrtvo nestalo i otkriva da može komunicirati s njim. Milijardera glumi Donald Sutherland, poznat po svojim ulogama u mnogim filmovima, između ostalog i 'Igraama gladi'.

Film možete pogledati od 5. listopada.

Donald Sutherland u netflixovom filmu 'Telefom G. Harrigana'
IMDb