Cheesecake je jedan od najpopularnijih deserata na svijetu, a njegova najbolja verzija je, po mišljenju njegovih brojnih obožavatelja, New York Style Cheesecake. Ova tradicionalna cheesecake receptura ističe se raskošnom kremastom teksturom koja će vas osvojiti na prvi griz. Kako omiljeni New York Style Cheesecake iz dekadentnog deserta pretvoriti u slatki treat u kojem možete uživati čak i kad trenirate? Kreirajte njegovo proteinsko izdanje uz pomoć proteinskog napitka s okusom vanilije iz 'z bregov Protein linije.

Recept za proteinsko izdanje najpopularnijeg deserta na svijetu donosimo u nastavku!

BAZA:

220 grama mljevenih orašastih plodova (bademi, orasi i/ili pekan orasi)
4 žlice otopljenog maslaca
*zasladiti po želji smeđim šećerom, agavinim ili javorovim sirupom

CHEESECAKE NADJEV:

900 grama kremastog sira
250ml 'z bregov napitka (okus vanilija)
2 jaja
3 žlice glatkog brašna
1 do 2 žlice smeđeg šećera ili Stevie
1 do 2 žlice cijeđenog limuna
naribana korica jednog limuna
prstohvat soli

proteinski cheesecake
Shutterstock 

PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.

2. Započnite pripremu cheesecakea s pripremom baze. U blenderu usitnite 220 grama orašastih plodova. Koristite badame, orahe, pekan orahe ili kombinaciju različitih orašastih plodova. Usitnjene orašaste plodove pomiješajte s 4 žlice otopljenog maslaca i zasladite po želji.

3. Smjesom prekrijte dno kalupa za cheesecake i pecite na 180°C oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.

4. Dok se baza cheesecakea hladi, pećnicu zagrijte na 220°C i pripremite nadjev.

5. U zdjelu dodajte brašno, smeđi šećer i prstohvat soli te dobro pomiješajte. Nakon što ste sve sastojke dobro pomiješali, u smjesu dodajte koricu limuna, sok limuna i jaja te dobro izmiksajte.

6. Sljedeće, u smjesu ubacite kremasti sir i dobro izmiksajte. Na kraju, u smjesu dodajte 250 mililitara 'z bregov Protein napitka s okusom vanilije i izmiksajte dok ne dobijete svilenkastu i prozračnu smjesu, pazeći da smjesu ne izmiksate previše.

7. Stranice kalupa za cheesecake premažite maslacem ili uljem. Smjesu ulijte na ohlađenu bazu od orašastih plodova i pecite 10 minuta na 220°C.

8. Nakon 10 minuta, temperaturu pećnice smanjite na 110°C i pecite dodatnih 45 minuta. Isključite pećnicu i ostavite cheesecake dodatna dva sata u pećnici.

9. Uživajte u cheesecakeu s dodatnom dozom proteina.

proteinski cheesecake
Shutterstock 

Na protein.hr otkrijte cijelu 'z bregov Protein liniju, uživajte u različitim okusima i okušajte se u kreiranju proteinske verzije svojih omiljenih slatkih recepata!

*Sadržaj nastao u suradnji s Vindijom.