Nakon Madonnina posljednjeg pojavljivanja na dodjeli glazbenih nagrada Grammy, kada je još jednom šokirala neprepoznatljivim izgledom promijenjenim brojnim estetskim operacijama i korekcijama, kraljica popa odlučila se obračunati, kako to već tradicionalno radi, s dežurnim hejterima na društvenim mrežama.

Naime, reakcije na njezin izgled ona smatra posljedicom mizoginije u društvu i silovite dobne diskriminacije, a otišla je toliko daleko da joj je kriv čak i loš objektiv fotografa koji ju je snimio na pozornici dok je najavljivala nastup transrodne glazbenice Kim Petras i Sama Smitha.

Madonna na Grammy dodjeli nagrada
Profimedia 

Sve što navodi na društvenim mrežama zasigurno ima svoje uporište jer je neosporno da se ova glazbena zvijezda tijekom duge i uspješne karijere kao jedna od najzanimljivijih žena šoubiza uvijek natezala s patrijarhatom u američkom društvu, imala osjećaj da je drugotna, da nije dovoljno dobra i da je previše provokativna za ukus mainstream publike.

No nešto istine ima i u tome da je Madonna potpuno promijenila fizički izgled, otišla u drugu krajnost u kojoj je teško ostati ravnodušan na činjenicu da ona danas doista izgleda kao neka druga žena. Sama činjenica da je toliko agresivno promijenila fizionomiju lica govori u prilog tome da možda i nije najsretnija što ima 64 godine te da su joj godine, bore i nešto opušteniji izgled problem i izazov pod čijim teretom gubi bitku. Na temelju toga naivno je isticati da su dobna diskriminacija i opsjednutost mladošću u svijetu šoubiza ono što izaziva takav atak na nju kada ona sama jasno pokazuje da nije zadovoljna sobom, kao i da se ne miri s činjenicom da je vrhunac karijere zapravo iza nje.

Madonna je ovisna o estetskim zahvatima
Profimedia 

Pogledajmo samo primjer Sharon Stone, glumice velike karizme i ljepote koja je prilično dostojno prigrlila svoje godine i bore, a opet emanira seksepilom gdje god se pojavi. Ona slavi svoje godine i šalje poruku kako je definitivno PRO AGE.

Madonna se pak grčevito drži za imidž seksi pjevačice i kao da vodi bitku s kolegicama iz branše koje su tri desetljeća mlađe od nje (a time i zanimljivije publici u tinejdžerskim godinama, kao i onima u 20-ima koji najviše konzumiraju pop glazbu). Potpuno nepotrebno.

Sharon Stone
Profimedia 

Ona je zvijezda najvećeg sjaja koja može biti uzor mlađim generacijama i čiji su hitovi nedvojbeno obilježili posljednja tri desetljeća svjetske pop kulture. Umjesto da to afirmira i opušteno krene na još jednu svjetsku turneju koja je pred njom i već je rasprodana, Madonna izmišlja neprijatelje i traži izlike za svoju neuspjelu provokaciju, primarno izazvanu opsesijom mladošću i novitetima iz svijeta estetske kirurgije. Teški dani za kraljicu na klimavom tronu.