Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važno je djecu učiti o energetski učinkovitom ponašanju

Autor Tonia Malić

Budimo što pametniji i ekološki osvješteniji

  Izvor: promo

Mislimo globalno, a djelujmo lokalno to je u najkraćim crtama glavni cilj projekta pod nazivom 'Održiva Hrvatska'. I naravno, poticanje na odgovornost baš svakog stanovnika da počne razmišljati, ali i živjeti održivo. Mi nismo vlasnici ovog planeta i zato je jako važno kakvog ćemo ga ostaviti našim potomcima. A najbolje stvari dolaze kada se pojedinci udruže.

  Izvor: promo

U nastojanju promicanja energetske učinkovitosti, prvi dječji grad u Hrvatskoj je u partnerstvu s Hrvatskom elektroprivredom osmislio i uredio Kuću energije u kojoj djeca uče o obnovljivim izvorima energije, ali i o važnosti energetski učinkovitog ponašanja. No o čemu je točno riječ? 

MiniPolis, prvi dječji grad u Hrvatskoj, ima vlastitu zračnu luku, nogometni stadion, vatrogasnu i policijsku postaju, ali i Kuću energije u kojoj djeca predškolske i školske dobi kroz interaktivne modele vjetroelektrane, solarne elektrane i hidroelektrane uče o procesima proizvodnje električne energije kroz obnovljive izvore. 

  Izvor: promo

'Primijetili smo da je pojam očuvanja energije vrlo često, ali pogrešno izjednačen s pojmom štednje energije koji podrazumijeva odricanja', izjavila je Ines Gašo, vlasnica i direktorica MiniPolisa pa dodala: 

'Kroz Kuću energije najmlađima na slikovit način želimo objasniti značenje pojma energetske učinkovitosti i pokazati im da je za obavljanje istog posla moguće upotrijebiti i manju količinu energije. Upravo takvim, pozitivnim, primjerima kod najmlađih podižemo svijest o važnosti očuvanja energije', naglašava Gašo.

Za usvajanje energetski učinkovitih i praktičnih trikova iz svakodnevnog života djeci pomaže interaktivni model solarnog sustava obiteljske kuće kroz kojeg mogu pratiti kretanje električne energije od proizvodnje kroz solarne panele do korištenja kroz kućanske aparate.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image