Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Same chances

'Osjećala bih se puno zadovoljnije kada bi mi se dala prilika da radim'

Autor N.R.
Autor N.R.

Irena Horvat donosi svoju priču

Izvor: In portal

Bez obzira na poteškoće koje joj je život donio, 28-godišnja Irena Horvat iz Zagreba uspijeva misliti pozitivno. Ova djevojka je do svoje 15. godine bila u potpunosti zdrava. Tada joj je bolest pokucala na vrata i sada vodi borbu protiv upale malog mozga, koja je uslijedila nakon brojnih problema s upalom crijeva i operacije opasne po život. Za 'In portal' ispričala je svoju priču, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Izvor: In portal

Nakon operacije, stručna osoba iz bolnice rekla joj je da bi za to što joj se dogodilo netko trebao odgovarati. 'Znam da nitko nije nepogrešiv, ali voljela bih da liječnici malo više slušaju što im pacijenti imaju o sebi reći, jer ono što osjećaju samo oni mogu objasniti. Voljela bih da je takvih grešaka što manje. Tijekom te operacije zbog svih tih razloga došlo je do upale malog mozga i kao posljedica problemi s ravnotežom i vidom. Često me zanese tijekom hoda, imam nevoljne i spore pokrete. Sve što ljudi rade spontano, ja o tome moram razmišljati i izvodim krivo. Cijelo tijelo mi je u spazmi i nesigurno, a često mi se zna javljati i tremor. Isto tako imam problema s nevoljnim pokretima očiju, čije očne jabučice konstantno titraju, zbog čega mi se znaju miješati redovi teksta i znam vidjeti dvoslike. U početku je to sve bilo puno gore, nisam mogla samostalno sjediti, hodati, a ni vidjeti apsolutno ništa. To se sve zbilo prije 13 godina, moj se život drastično promijenio', ispričala je Irena svoju priču.

Izvor: In portal

Unatoč svim zdravstvenim problemima, uspjela je završiti Trgovačku školu, smjer komercijalist te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Preddiplomski studij logopedije. Unatoč tome, priznaje da ju posljedice ograničavaju u životu. 'Osjećala bih se puno korisnije i zadovoljnije kada bi mi se dala prilika da radim i sama zarađujem. Mislim da bi svi trebali imati pravo na to', skromna je 28-godišnjakinja koja se trudi da se nešto ipak promijeni. 

U početku je to sve bilo puno gore, nisam mogla samostalno sjediti, hodati, a ni vidjeti apsolutno ništa

Najveća želja joj je biti samostalnija, kao i to da si priušti jedno lijepo putovanje. Od daljnjih planova trenutno želi uspješno završiti edukaciju za voditeljicu sportske rekreacije u Sportskom učilištu u Zagrebu, naći posao te se nastaviti razvijati i usavršavati kao osoba.

Tagovi

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader