Siječanj je mjesec u kojem se slavi moda što najbolje potvrđuju i revije pariškog tjedan visoke mode. A što nas očekuje u sezoni proljeće/ljeto 2022. najbolje je otkrivati kroz brendove koji vas privlače stilom i modnom filozofijom, te uživanjem u revijama modnih velikana. A jedna od obaveznih revija ona je Christian Diora, koja se ove godine održala u pariškom Musée Rodin.

Dior HC SS22
Profimedia 

I prije nego što utonete u ritmičku izmjenu modela nove kolekcije zastanite na trenutak i zagledajte se u scenografiju samog prostora revije čije su zidove krasila vezena umjetnička djela, tapiserije u ukupnoj veličini od 380 kvadratnih metara, djela na kojima je radilo 380 majstora i koji su na njih utrošili čak 280 000 sati, a koje potpisuju umjetnici Madhvi i Manu Parekh.

Dior HC SS22
Profimedia 

Ono što je najvažnije je činjenica da su te radove izradile vezilje iz Indije, iz radionice Chanakya School of Craft, specijalizirane za tradicionalni vez, te da su iste te umjetnice zaslužne i za novu Diorovu kolekciju koju potpisuje kreativna direktorica Diora, Maria Grazia Chiuri, koja je ovom kolekcijom željela istaknuti povezanost Pariza i Indije.

Maria Grazia Chiuri
Profimedia Kreativna direktorica Diora, Maria Grazia Chiuri

Predstavljena kolekcija obiluje monokroatikom, crna, bijela i nijanse sive su dio priče kojom Chiuri podsjeća na važnost veze među ljudima, ručnog rada te odnosa u opipljivom, stvarnom svijetu. Veliki dio kolekcije inspiracija je i svijetu vjenčane mode, od ideje bridal blejzera do vizije non-white vjenčanica, jer kreativna direktorica dio kolekcije posvećuje upravo i brojnim mladencima koji su zadnje dvije godine strpljivo čekali priliku da se dogodi i njihovo vjenčanje.

Dior HC SS22
Profimedia 

Zavirite u galeriju odabranih modela Christina Dior SS22 kolekcije.

Profimedia Christian Dior Haute Couture SS22