Za neke će to biti poseban fokus na raskošnu i elaboriranu dekoraciju, dok će drugi imati puno ležerniji pristup kada je dekoracija u pitanju, ali će imati brojne ideje i želje kad je riječ o meniju. Bez obzira na ideju i stil iza vjenčanja koje planirate, dvije stvari se uvijek nalaze na vrhu liste prioriteta – wedding look za nju i za njega.

Iako ćemo uvijek više pažnje posvetiti ženskoj modi za vjenčanja, muška moda jednako je važan element zbog čega zaslužuje jednaku pažnju. Dani jednostavnog crnog odijela sada su daleko iza nas, a svaka nova godina donosi nove efektne trendove među kojima će svaki budući mladoženja pronaći onaj koji odgovara njegovom osobnom stilu, a istovremeno se slaže s lookom njegove partnerice i estetikom vjenčanja.

Koji će trendovi obilježiti mušku modu za vjenčanja u 2024. godini?

muška-moda-za-vjenčanja-personalizirani-detalji-Rosanna.jpg
Rosanna Rosanna

Trendi odijela kao stvorena za vjenčanje

Baš kao što svaki wedding look za nju započinje s odabirom savršene vjenčanice, svaki wedding look za njega započinje s odabirom savršenog odijela. Iako se muški wedding look iz godine u godinu sve više odmiče od tradicionalnog, odijela su još uvijek najpopularniji izbor.

U 2024. godini, nekoliko trendova u kroju, silueti i boji, wedding odijelu dat će zanimljivi i moderni look. Za sve one koji žele klasičan look, ali i neočekivani pomak, sako od sjajnog materijala ili sa sjajnim detaljima bit će odlična opcija. Baš poput trendova u ženskoj bridal modi, trendovi u muškoj modi za vjenčanja donose trend inspiriran vintage estetikom koji možemo zahvaliti seriji Bridergton. U bež boji, s povišenom kragnom i detaljima poput zlatnih gumbi , odijela inspirirana vintage estetikom izgledaju romantično i šarmantno.

U posljednjih nekoliko godina, među najpopularnijim odijelima za vjenčanja istaknula su se trodijelna odijela koja spajaju sako, prsluk i hlače. Iznimka neće biti ni 2024. godina u kojoj će mnogi budući mladoženje odabrati trodijelno odijelo, a neki od najefektniji modela istaknut će se kombinacijom kontrastnih boja ili detalja. Sako s dvostrukim kopčanje, trend koji smo mogli vidjeti na modnim revijama i na crvenom tepihu, bit će jedan od novih favorita za muški wedding look.

2024. godina donosi i porast popularnosti odijela šivanih po mjeri. Osim što će vam savršeno pristajati, odijela šivana po mjeri idealan su prilika da dodatno personalizirate svoj wedding look – šarena podstava, izvezeni detalji ili spoj različitih boja samo su neki od načina.

muška-moda-za-vjenčanja-MV-Tailoring.jpg
MV Tailoring MV Tailoring

Detalji koji čine razliku

Osim odabira savršenog odijela, wedding look za mladoženje obuhvaća i nekoliko ključnih detalja i dodataka. Kao jedan od favorita u 2024. godini nametnut će se bijela košulja s crnim gumbima koja će i jednostavni wedding look učiniti zanimljivijim. I dok će se mnogi još uvijek odlučiti za klasičnu kravatu, sve više mladoženja umjesto kravate bira šarmantnu leptir mašnu.

Nikako nemojte zaboraviti na one male, ali važne detalje poput rupčića u džepu na sakou, manžeta i remena. I naravno, udobne cipele koje se bojom i stilom slažu s odijelom su obavezne!

U nastavku donosimo nekoliko primjera savršenih odijela i drugih modnih favorita za muški wedding look s karakterom i šarmom u 2024. godini!

muška-moda-za-vjenčanja-detalji.jpg
pexels 

KLASIČNI SAKO, ALI SJAJNIJI

muška-moda-za-vjenčanja-sjajni-plavi-sako-Galileo.jpg
GALILEO All For Men GALILEO All For Men
IMG_3808.jpg
The ONE Uomo The ONE Uomo

IMG-20240118-WA0003 (1) (1).jpg
Perrin PERRIN

ELEGANTNO TRODIJELNO ODIJELO

muška-moda-za-vjenčanja-trodijelno-odijelo-Rosanna.jpg
Rosanna Rosanna

IMG_4364 (1).jpg
The ONE Uomo The ONE Uomo

LEPTIR MAŠNA UMJESTO KRAVATE

DSC_3579 glavna slika.jpg
Fidelio Fidelio
muška-moda-za-vjenčanja-leptir-mašna-Martin-Arbanas.jpg
nina anić Martin Arbanas

BIJELA KOŠULJA S CRNIM GUMBIMA

muška-moda-za-vjenčanja-bijela-košulja-s-crnim-gumbima-Galileo.jpg
GALILEO All For Men GALILEO All For Men
DOMO7038-1-1.jpg
ROYAL BLACK ROYAL BLACK

 S PERSONALIZIRANIM DETALJIMA

muška-moda-za-vjenčanja-personalizirani-detalji-MV-Tailoring.jpg
MV Tailoring MV Tailoring

BOJE I UZORCI

muška-moda-za-vjenčanja-odijelo-u-boji-Galileo.jpg
GALILEO All For Men GALILEO All For Men
Story 3 (1).jpg
MISTER MOT MISTER MOT

Story 2.jpg
MISTER MOT Mister Mot

DOMO6919-1-1.jpg
ROYAL BLACK ROYAL BLACK

DVOSTRUKO KOPČANJE

muška-moda-za-vjenčanja-dvostruko-kopčanje-Martin-Arbanas.jpg
martin arbanas Martin Arbanas

U VINTAGE STILU

muška-moda-za-vjenčanja-vintage-estetika-Martin-Arbanas.jpg
martin arbanas Martin Arbanas

Ukoliko ste zaljubljenik u svijet vjenčanja ili ćete uskoro reći sudbonosno DA, Sajam vjenčanja u Areni Zagreb je prava adresa za vas!

Regionalno najveća i najraskošnija manifestacija vjenčane tematike ugostit će čak 200 izlagača - salone vjenčanica, dizajnere, zlatare, cvjećare, slastičare, catering kuće, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja – na više od 5500 četvornih metara!

Sadržajan program - zanimljive promocije, kreativne radionice, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi, nagradne igre s vrijednim darovima, dobrotvorna tombola, atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti – sve vas to očekuje u Areni Zagreb!

Više doznajte ovdje i dođite na Sajam vjenčanja Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. godine!

05_SajamVjencanja_2024_1200x800_W.png
Story