Nakit je oduvijek bio jedan od onih modnih dodataka koji je zapravo mnogo više od toga, a kao jedan od najposebnijih komada nakita ističe se zaručnički prsten. Istovremeno vrhunac ljubavne priče i njezin novi početak, zaruke su važan trenutak u vezi svakog para s kojima započinje ne samo planiranje vjenčanja, već i planiranje ostatka zajedničkog života. Zaručnički prsten je simbol te velike prekretnice u vezi i najsofisticiraniji oblik izražavanja bezuvjetne ljubavi i predanosti ne samo za osobu koja ga prima, već i za osobu koja ga daje.
Kada govorimo o zaručničkom prstenju, najpopularniji izbor uvijek je dijamantni prsten. Ipak, iz godine u godinu, trendovi oko njega se mijenjaju. Ako u 2024. godini planirate zaruke i u potrazi ste za savršenim zaručničkim prstenom, trendovi iz svijeta nakita i zaručničkog prstenja zasigurno će vam pomoći jer donose zanimljivi twist na vječni klasik.
U nastavku donosimo pregled najvećih trendova u svijetu zaručničkog prstenja.

zaručničko-prstenje.jpg
Shutterstock 

Minimalistički prsten s dijamantom

Između jednog od najpoželjnijih trendova i vječnog klasika, minimalistički prsten s decentnim dijamantom u 2024. godini će ponovno biti jedna od najpoželjnijih zaručničkih prstena – i to s razlogom. Ovaj prsten jednostavnih linija i s dijamantom male do srednje veličine ističe se klasičnim izgledom zbog kojeg nikad ne izlazi iz mode, a istovremeno je dovoljno decentan i praktičan za svakodnevno nošenje.

Prahir zaručnički prsten.jpg
Prahir Prahir Fine Jewellery

Roginić zaručnički prsten.jpg
Zlatarnica i draguljarnica Roginić Zlatarnica i draguljarnica Roginić

Zaručnički prsten s tri kamena

Zaručničko prstenje s tri kamena posljednjih je godina sve popularnije, a trend se nastavlja i 2024. Ovaj tip zaručničkog prstena ima središnji kamen okružen s dva manja bočna kamena, simbolizirajući tako prošlost, sadašnjost i budućnost veze.
Osim dijamanata kao najčešćeg izbora, bočno kamenje može biti i drugo drago kamenje, dodajući dašak boje i sjaja prstenu. Zaručnički prsten s tri kamena prekrasan je izbor za sve one koji traže prsten koji je i značajan i vizualno zapanjujući.

zaručničko-prstenje-tri-kamena.jpg
pexels 

Zlatni zaručnički prsten

U posljednjih nekoliko godina, bijelo zlato bilo je najpopularniji odabir za zaručničko prstenje. No, u 2024. zlatno zaručničko prstenje imat će svoj veliki trenutak. Zlatni prsten svojim toplim sjajnom dodatno će naglasiti ton dijamanta i tako stvoriti klasičan izgled koji utjelovljuje quiet luxury estetiku i uvijek će biti u stilu.

Prahir zlatni zaručnički prsten (1).jpg
Prahir Prahir Fine Jewellery

2.Zaručnički 0.1 ct brilja.jpg
Zlatarna Široka Zlatarna Široka

Zaručničko prstenje inspirirano vintage estetikom

Zaručničko prstenje inspirirano vintage estetikom vraća se u 2024. godini. Ovo prstenje romantičnog karaktera i upečatljivog izgleda inspiraciju vuče iz prošlih razdoblja, kombinirajući elaborirane detalje s daškom nostalgije. Od Art Deco dizajna do komada inspiriranih viktorijanskim stilom, ovo prstenje ističe se jedinstvenim dijamantnim rezovima, dodatkom dragog kamenja ili bisera, te razrađene metalne obrade. Rezultat je prsten savršen za buduće mladenke koje cijene bezvremensku ljepotu.

zaručničko-prstenje-vintage.jpg
pexeles 
Koci Ozaljska.jpg
Zlatarne Koci Ozaljska Zlatarna Koci Ozaljska

Niz sitnih dijamanata

Prsten s dijamantom postao je sinonim za zaruke, a kroz godine se sve više pričalo o veličini dijamanta. No, 2024. godina donosi zaokret i umjesto fokusa na jedan veliki dijamant predstavlja trend zaručnikog prstenja u kojem niz sitnijih dijamanata krasi jednostavan i decentni prsten. Zaručnički prsten s nizom dijamanata bit će savršeni izbor za sve obožavateljice minimalističkog stila, ali i za sve one koji traže tradicionalni prsten s modernim pomakom.

Prahir zaručnički prsten s sitnim dijamantima.jpg
Prahir Prahir Fine Jewellery

Zlatarna Koci Frankopanska
Zlatarna Koci Frankopanska Zlatarna Koci Frankopanska

Lab grown i kamen moissanite

Posljednje vrijeme, osim prirodnih dijamanata, vrko su populatni i lab grown ili laboratorijski dijamanti, koji su pristupačniji po cijeni, a kvaliteta je ista. Također, dosta je zastupljen i kamen moissanite kao viši rang od cirkona, koji se pokazao kao vrlo čvrst kamen, koji se i odlično se država. Izrađuju se u 8k, 9k, 14k i 18k zlata.

zaručnički prsten MK Zlatarnica
MK Zlatarnica MK Zlatarnica

Toi et moi zaručničko prstenje

U 18. stoljeću Napoleon Bonaparte je svojoj ženi Josephine de Beauharnais poklonio prsten s dijamantom i safirom. Bio je to početak priče o toi et moi prstenju koje će se u 2024. godini istaknuti kao jedan od najvećih trendova za zaruke.
U prijevodu s francuskog, toi et moi znači ti i ja, poruka koja savršeno pristaje zarukama i zaručničkom prstenju. Osim što savršeno prenosi sentiment i ideju iza zaruka, toi et moi zaručničko prstenje ističe se i vrlo efektnim izgledom zbog čega ga bira sve više parova. Toi et moi zaručnički prsten donosi spoj dva dijamanta ili draga kamena. Modeli koje danas možemo pronaći donose raznolikost kada je riječ o oblicima i detaljima što ostavlja prostora da izrazite osobnost svoje partnerice i svoju osobnost te tako dodatno personalizirate ovaj poseban komad nakita.

zaručničko-prstenje-toi-et-moi.jpg
pexels 

Ukoliko ste zaljubljenik u svijet vjenčanja ili ćete uskoro reći sudbonosno DA, Sajam vjenčanja u Areni Zagreb je prava adresa za vas!
Regionalno najveća i najraskošnija manifestacija vjenčane tematike ugostit će čak 200 izlagača - salone vjenčanica, dizajnere, zlatare, cvjećare, slastičare, catering kuće, fotografe, dekoratere, organizatore vjenčanja – na više od 5500 četvornih metara! Sadržajan program - zanimljive promocije, kreativne radionice, degustacije slastica, cvjetne radionice, prezentacije trendova u vjenčanoj modi, nagradne igre s vrijednim darovima, dobrotvorna tombola, atraktivne pogodnosti za uštedu prilikom organiziranja vjenčane svečanosti – sve vas to očekuje u Areni Zagreb!

Više doznajte ovdje i dođite na Sajam vjenčanja Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. godine!

05_SajamVjencanja_2024_1200x800_W.png
Story