Sjećate li se prethodne Chanelove revije koju je otvorila Charlotte Casiraghi na konju? Dobrodošli u svojevrsni nastavak, u Chanelovu viziju za jesen/zimu 2022/23. 'Zamislila sam haute couture reviju za jesen/zimu 2022/23 kao nastavak prethodne, ostavljajući prostora za eksperimente, a to su mi omogućili umjetnici koji me okružuju: Xavier Veilhan, Sébastien Tellier, Charlotte Casiraghi, Pharrell Williams i model Vivienne Rohner, ali i sam haute couture', pojasnila je kreativna direktorica Virginie Viard. A kakva je bila atmosfera najbolje dočarava ovaj video uradak.

Kolekcija sadrži 44 modela - odijela i duge haljine baš kako ih je zamislila osnivačica Gabrielle Chanel – s naglašenim ramenima i prateći siluetu tijela uz nezaobilaznu igru teksturama i uzorcima. Nose se tvid, čipka, šljokice i plisirano čine okosnicu, a paletom dominiraju zelena, kaki, bež, ružičasta, crna i srebrna.

chanel_fw_2022_23_hc_collection
chanel 

Nezaobilazni detalj koji zaokružuju kolekciju su - cipele s potpeticom i remenčićima te kaubojske čizme koje asociraju na jahaći klub Étrier de Paris u kojem je revija održana, ali i na prethodnu reviju. Nakit odaje hommage Mademoiselle Chanel ogrlicama iz njezine prve i jedine 'Bijoux de Diamants' kolekcije iz 1932. Šeširi, mašne i aplicirani detalji dodaju na ženstvenosti ovih kreacija za suvremene žene čiji je zaštitni znak prepoznatljiv tvid, a midi dužine i izdužene siluete diktiraju buduće trendove. Revija je već klasično završila novom interpretacijom vjenčanice, a ovi su nas modeli posebno oduševili.

chanel_look_032_fw_2022_23_hc_collection
chanel 

chanel_look_033_fw_2022_23_hc_collection
chanel 

chanel_look_044_fw_2022_23_hc_collection
chanel