Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJENČANICA PRINCEZE BEATRICE OD YORKA romantična je uspomena na kraljicu Elizabetu

Autor Martina Rafaeli

Svaka buduća mladenka veliku pažnju posvećuje odabiru vjenčanice, a priča o vjenčanici omiljene unuke preminule kraljice Elizabete sada ima još i posebnije značenje

 Princeza Beatrice i Edoardo Izvor: Instagram

Princeza Beatrice od Yorka i Edoardo Mapelli Mozzi vjenčali su se 17. srpnja 2020. Njihovo se vjenčanje pamti kao ne tipično royal vjenčanje jer osim što je prvi termin planiranog velikog vjenčanja bio odgođen, ono se održalo u uvjetima pandemije. Ali upravo zato ovo vjenčanje pamtimo kao ono iz bajke, jer se zbog nametnutih mjera te nemogućnosti okupljanja većeg broja uzvanika održalo u obiteljskom krugu.

 Princeza Beatrice
Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi na vjenčanju koncem prošle godine
Izvor: Profimedia

Sama se ceremonija održala u raskošno uređenoj crkvi The Royal Chapel of All Saints u Windsoru, dok se proslava održala na otvorenom, uz jukebox, pivo i pikado. Među uzvanicima posebno su bili važni kraljica Elizabeta II i princ Philip, a sama je nedavno preminula kraljica upravo je prema princezi Beatrice gajila posebnu pažnju.

 Princeza Beatrice od Yorka vjencanje Izvor: Profimedia

Najveća potvrda tome je i ta što je za vjenčanje princeza odjenula vjenčanicu, vintage haljinu, s potpisom Normana Hartnella, urešenu dijamantima i trendi puf rukavima koje je kraljevski krojački tim dodao na model koji je bio dizajniran za samu kraljicu. Haljina je to s posebnom pričom, ono “nešto staro”, jer upravo je ta haljina jedna od onih koje je kraljica Elizabeta čuvala s posebnom pažnjom. Haljina je to koju je kraljica odabrala za premijeru filma “Lawrence of Arabia” 1962. godine.

 Princeza Beatrice i Edoardo Izvor: Instagram

A u styling princeze Beatrice posebnu je pažnju privukla i tijara u savršenom spoju s haljinom ali i vrlo jednostavnom frizurom mladenke, jer to je veličanstvena tijara kraljice Mary, ista ona koju je kraljica Elizabeta nosila na svom vjenčanju! Odabir ove haljine bio je znak iskrene pažnje i ljubavi i unuke prema kraljici jer upravo je dizajner Norman Hartnell 1947. kreirao i vjenčanicu za vjenčanje kraljice s princom Philipom kao i vjenčanicu za princezu Maragaret, kraljičinu sestru.

 Princeza Beatrice i Edoardo Izvor: Instagram

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image