Iako smo već navikli da u kolekcijama dizajnerice, koja na vrhu liste prioriteta drži praktičnost i eleganciju, viđamo raznovrsne odjevne predmete poput lepršavih kombinezona ili klasičnih sakoa s modernim pomakom, ovoga puta Diana Viljevac nas je iznenadila upravo suprotnim komadima u novoj kolekciji.

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

Zagrebačka dizajnerica hrabro je odlučila ovu hladnu sezonu obilježiti najdražim odjevnim predmetom svake žene, haljinom, te je predstavila širok raspon kreacija za sve ukuse i generacije pri čemu napominje da nije razmišljala o posebnim prigodama već o čistom užitku nošenja kvalitetne, jedinstvene haljine: „Čvrsto vjerujem da svaka žena, bez obzira na stil i način života uvijek traži baš haljinu koja će joj postati onaj omiljeni komad odjeće kojemu se uvijek vraća. Ovoga puta dala sam puno više slobode vlastitim mislima i idejama, jer su klasične haljine romantičnih silueta koje se mogu koristiti za sve prigode uvijek u ponudi, te sam se posvetila izradi haljina koje će ženama ostati u pamćenju čak i kada nemaju posebnu prigodu u kalendaru.“

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

I dalje ostajući vjerna svom receptu za uspjeh - bezvremenskoj klasici, u ovoj kolekciji mogu se pronaći maestralno osmišljeni krojevi koji ostavljaju bez daha, pri čemu se ističu duge večernje haljine koje su spajanjem poznatih detalja poput nabora koji prate liniju tijela, i novih dodataka- korzeta, dobile novu, vintage notu.

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

Ipak, kako bi zaljubljenice u moderan dizajn pronašle nešto za sebe, tu su haljine obogaćene spojem urbanog i sofisticiranog, zbog čega čak i kraće haljine ne izgledaju obično, niti su namijenjene samo određenoj skupini- i novi modeli mogu se izraditi po mjeri klijentice, ohrabrujući time svaku ženu da eksperimentira s modelima, bojama i krojevima: „Kroz ovaj posao sam stekla neprocjenjivo iskustvo prepoznavanja razlike između onoga što je žena zamislila i što zaista želi i upravo zbog toga uvijek naglašavam da se svi modeli mogu izraditi po mjeri, ali na putu prema izradi savršene haljine ne smije stajati strah. Ova kolekcija obilježena je haljinama svih dužina, boja i krojeva, a moj cilj je potaknuti svakoga tko pomisli da bi određeni model bolje izgledao na drugima, da isproba, zamisli i odvaži se na inovaciju u svojoj garderobi. Više ne postoje veličine, boje i granice, jer je najbolja haljina ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima.“- dodaje Diana Viljevac, u čijem dućanu u Dežmanovoj 4 se i dalje nalaze hitovi iz starijih kolekcija koji se neobično dobro slažu s novim modelima.

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

 Osim odvažnih kraćih haljina i elegantnih dugih modela, u novoj kolekciji za jesen/zimu 2022. pronalaze se i modeli za žene jednostavnijeg stila, midi dužine, s vrlo otmjenim detaljima koji će olakšati odabir drugih ukrasa jer je haljina takva sama po sebi- ukras ženskog tijela.

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

Kako smo već navikli na besprijekornu kvalitetu izrade, ne iznenađuje činjenica da je iskusna dizajnerica nastavila u istom tonu, no osim ponude vrhunskog dizajna, naglasak stavlja i na kolorit koji ne bi smio biti prepreka u odabiru kreacije za hladnu sezonu. Kako garderoba naših zimskih ormara zahtijeva slojevitost, modeli su jednobojni i bez uzoraka, tako da ih se bez previše razmišljanja može kombinirati s jednako neodoljivim dodacima iz prethodnih sezona.

Diana Viljevac FW22
Karmen Poznić 

U novoj kolekciji se proteže širok spektar boja, od neutralnih do jarkih tonova, koje klijentice također mogu birati po svom ukusu, a zahvaljujući posebno osmišljenom dizajnu koji ne sputava, suptilnim detaljima koji elegantno ističu ženske adute, kolekcija je namijenjena damama svake dobi zahvaljujući detaljima koji objedinjuju suvremeno i tradicionalno.FOTO/VIDEO : KARMEN POZNIĆ / MODEL: NADA IVANČIĆ (TALIA/RELATUM MODELS) / HAIR: MATEO (HAIRVETICA) / MAKE UP: MATEA LUSBO