Vjenčanja su se napokon vratila u velikom stilu! I dok smo unazad dvije godine naučili kako planirati vjenčanje u izazovnim okolnostima, puno toga smo naučili o modi i stilu mladoženja, jer i mladoženja je važan, misleći, naravno, na njegovu odjevnu kombinaciju i modni izričaj. Kako bi ste lakše odabrali savršenu modnu kombinaciju za dan vjenčanja, u nastavku donosimo pet ključnih stilskih savjeta mladoženjama koji svoje sudbonosno „da“ planiraju izreći u skoro vrijeme.

Galileo
Festival vjenčanja RECI DA Galileo

1. Uskladite stil odijela s vjenčanicom buduće supruge, ali i lokacijom te temom vjenčanja

Fidelio Tailored Clothing
Festival vjenčanja RECI DA Fidelio Tailored Clothing

Kako bi mladenci izgledali skladno i elegantno, iznimno je važno uskladiti odijelo s vjenčanicom i lokacijom. S obzirom na to da je pandemija donijela nova pravila, mladenci se sve češće odlučuju za vjenčanje na plaži, u šumi ili drugim lokacijama na otvorenom pa vjenčanice nisu više glamurozne, kićene haljine. Mladenke radije odabiru jednostavnije haljine, kratke haljine, čak i odijela. Takve haljine, kao i lokacije u prirodi, diktiraju i stil mladoženje koji se treba temeljiti na prirodnim i prozračnim tkaninama te modernim krojevima. Primjerice, mornarska kombinacija bijelih hlača i tamnoplavog sakoa s dvostrukim kopčanjem i zlatnim gumbima idealna je za vjenčanja uz more ili na brodu, dok je laneno odijelo prirodnih tonova s prslukom kao stvoreno za šumske proplanke i livade s poljskim cvijećem.

2. Zaboravite tamne boje i prepustite se vedrini pastelnih nijansi

The One Couture
Festival vjenčanja RECI DA The One Couture

Tamne nijanse vjenčanih odijela više nisu u trendu. Odijelo crne boje odjenite za vjenčanje samo ako je riječ o smokingu, ali pritom vodite računa o pravilu da se smoking nosi samo poslije 18 sati. Ove godine više nego ikada prije nose se prirodni i neutralni bež tonovi, kao i vedre pastelne nijanse – svjetloplava, boja lososa, ljubičasta. Takve se boje najbolje spajaju s prirodnim materijalima odijela, kao i spomenutim lokacijama na otvorenome, opuštenijim i boho vjenčanjima te vjenčanicama čija je ljepota u njihovoj jednostavnosti.

3. Izbjegavajte snježno bijele košulje ako vjenčanica vaše buduće supruge nije snježno bijela

Perrin Stile di Uomo
Festival vjenčanja RECI DA Perrin Stile di Uomo

Jedna od najčešćih pogrešaka koju mladoženje naprave jest odabir boje košulje. Sa svečanim prigodama, kao što je vjenčanje, obično poistovjećujemo snježno bijele košulje, ali upravo to može biti najveći modni gaf ako haljina vaše životne odabranice nije u istoj, snježno bijeloj nijansi. Naime, ako je vjenčanica boje slonovače, krem, boje šampanjca ili neke druge svijetle nijanse, što je u posljednje vrijeme trend, mladoženjina košulja u snježno bijeloj boji na fotografijama će dovesti do neželjenog kontrasta s vjenčanicom, koja će se doimati prljavo u usporedbi s bjelinom košulje. Zato je pri odabiru košulje mudro pokazati i boju vjenčanice, a najmudriji način za izbjegavanje ovog problema šivanje je košulje po mjeri pri čemu možete odabrati upravo onu nijansu košulje koja savršeno odgovara uz vjenčanicu vaše drage.

4. Posvetite pažnju detaljima

Fidelio Tailored Clothing
Festival vjenčanja RECI DA Fidelio Tailored Clothing

Vjenčanje je svečana prigoda u kojoj se možete igrati detaljima i tako se prilagoditi temi vjenčanja, ali i izraziti svoj jedinstveni stil. Bez obzira na to odlučite li se za neutralne prirodne nijanse ili pastelne tonove, uz leptir-mašnu i maramicu zanimljivog uzorka ili u kontrastnoj boji imate priliku zablistati na taj veliki dan. Ne zaboravite posvetiti pozornost odabiru cipela jer i najbolja odjevna kombinacija može biti upropaštena neprikladnim cipelama. Ako u trgovinama ne možete pronaći one savršene, možete naručiti cipele izrađene po mjeri i odabrati baš svaki detalj na njima, od modela, potplata i kombinacije boja koja idealno odgovara odijelu i temi vjenčanja.

5. Izradite odijelo po mjeri – zaslužujete to

Galileo
Festival vjenčanja RECI DA Galileo

Kad buduća mladenka krene u potragu za savršenom haljinom, svima je jasno da je to najvažnija haljina u njezinu životu i da tu nema mjesta za kompromise. Zašto bi onda bilo drukčije kada je riječ o mladoženjinu odijelu?! Kao što ste sigurno već iskusili, svaka kupnja konfekcijskog odijela znači i pristanak na određene kompromise u pogledu kroja, boje, dužine rukava i drugih sitnih, ali i onih većih detalja. Zato budućim mladoženjama za jedan od najvažnijih dana u životu savjetujemo da se odlučite za šivanje odijela po mjeri. Tako ćete biti sigurni da ćete imati odijelo izrađeno samo za vas i po vašim mjerama koje će vam savršeno pristajati, skrivajući pritom sve eventualne nedostatke i naglašavajući sve prednosti te istodobno pružajući maksimalnu udobnost. A želite da vam na vjenčanju bude udobno, zar ne?! Osim toga, pri izradi odijela po mjeri imat ćete stručno vodstvo stilista koji će vas savjetovati o kroju, vrsti i boji tkanine, detaljima odijela, kao i košulji, modnim dodacima, ali i cipelama. Vaš jedini zadatak bit će da se opustite i uživate u doživljaju, baš onako kako i zaslužujete.

Festival vjenčanja RECI DA Festival vjenčanja Reci DA mladoženja

Posjetite Festival vjenčanja “Reci DA” jer ovdje vas očekuju brojne ideje za vjenčanje iz snova, popusti, ali i vrijedne nagrade. A kako do nagrada? Posjetom festivalu 15. i 16. listopada (ulaz slobodan) vi ostvarujete mogućnost sudjelovanja u nagradnom natječaju.

Radno vrijeme Festivala vjenčanja “Reci DA”
Subota 10 do 20 sati / nedjelja 10 do 19 sati

Festival vjenčanja RECI DA
Festival vjenčanja RECI DA