Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

From Croatia with love!

Posebno nam je drago da na ovaj način možemo podijeliti s vama naše slike, priču, iskustva i doživljaje s našeg vjenčanja tog nezaboravnog 29. srpnja 2006. u Zagrebu.

Petrov i moj životni put povezao se slučajnim susretom u Švedskoj gdje smo oboje rođeni i odrasli, a kojem je kumovala moja sestra Ana. Zaruke su bile u mjesecu studenom 2005, na Palma de Mallorci kada me je Petar neočekivano posjetio za vrijeme seminara, na sam moj imendan, te kleknuo i rekao: "To je to!". Na ono sudbonosno pitanje bilo je daleko lakše odgovoriti nego dogovoriti se oko mjesta vjenčanja.

Budući da sam radila u Njemačkoj, a Petar u Švedskoj, s mnoštvom rodbine i prijatelja raštrkanih po svijetu, pitanje je bilo gdje organizirati svečanost. Kad mi je sestrična iz Hrvatske poslala magazin "Vjenčanja", odlučili smo si priuštiti malo odmora i usput izvidjeti situaciju. Tako smo za Uskrs sletjeli u Zagreb i započeli s izviđanjem. Kada je monsignor Prstec, naš prijašnji svećenik u Švedskoj, a sada dušobrižnik u crkvi Sv. Marka, obećao da će nas vjenčati, odluka je nekako pala sama od sebe.

Zbog pristupačnosti osoblja, mogućnosti noćenja, lijepog interijera te bogatog izbora hrvatskih delikatesa, odlučili smo se za hotel u Zelengaju, ne tako daleko od crkve Sv. Katarine gdje smo planirali vjenčanje. Zahvaljujući magazinu "Vjenčanja" našli smo i sve ostalo: kozmetičarku, Petrovo odijelo, cipele, cvijeće, auto te revere i licitarska srca za goste. Najveći je pogodak bio fotograf Stefano Fiorentin. Za mene, ljubiteljicu Zagorkinih romana, posebno je čarobno bilo na koji je način izmamio najljepše slike upravo na Gornjem gradu upotrijebivši kao kulise različite povijesne znamenitosti.

Mnogi su nas pitali kako smo uspjeli organizirati vjenčanje u Hrvatskoj sami i to još izvana. To bilo je moguće zahvaljujući susretljivosti mnogih koji se bave ovim poslom, što smo mi nadopunili s našim željama i vizijama, tako da je vjenčanje imalo "multi-kulti" elemente, ali i hrvatsku notu koju smo htjeli podijeliti s našim stranim gostima. Time smo uspjeli zadovoljiti sve ukuse i prirediti par iznenađenja.

Neke stvari olakšali smo si unaprijed. Npr, pojednostavili smo proces papirologije oko crkvenog vjenčanja izvan Švedske vjenčajući se građanski dva mjeseca ranije na prekrasnoj barci "Viking" u našem rodnom Göteborgu. Na našem vjenčanjanju željeli smo okupiti što više rodbine iz Hrvatske i istodobno pozvati naše švedske i internacionalne goste u posjet Hrvatskoj, kako bi vidjeli sve njezine ljepote. Svi su bili oduševljeni!

Bio je to nezaboravan dan koji nam je do sada naša najljepša uspomena!

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image