On je nju zaprosio uz riječi pjesme “I want to grow old with you”, a ona je za Story vjenčanja napisala divnu priču o poznanstvu vezi te vjenčanju na čarobnoj Mallorci. Oni su Reshma i Florian

Nakon puno dobrih zajedničkih godina tijekom kojih smo proživjeli i lijepe i manje lijepe trenutke, zaprosio me vrlo romantično i uz mnogo uloženog truda zbog čega smo oboje poželjeli ostarjeti zajedno, no prije toga smo se vjenčali tri puta jer nikad dosta slavlja ljubavi, zar ne? Upoznali smo se u srednjoj školi. I dok nas na početku nije puno toga povezivalo, s vremenom se rodila iskra ljubavi. Za Floriana je to bila ljubav na prvi pogled, od početka je znao da ćemo se vjenčati, a kod mene su se svakim novim zajedničkim trenutkom budili novi osjećaji i sve sam jače osjećala leptiriće. Tako je počela naša ljubavna priča.

Otada smo proživjeli puno dobrih, ali i onih manje dobrih trenutaka. I sve nas je to učinilo snažnijima i bliskijima. Deset godina kasnije Florijan me zaprosio u Hamburgu, gdje sam tada radila na doktoratu. Imao je slobodan tjedan, otišao je kući u drugi grad te uz maminu pomoć odabrao prsten, a potom je posjetio moje roditelje koje je pitao za moju ruku. Svi su bili sretni i uzbuđeni pa ne čudi more suza radosnica koje su isplakali. Na povratku u Hannover, grad u kojem smo tada živjeli, Florian se zaustavio u Hamburgu te rezervirao hotelsku sobu koju je ispunio svijećama i raznim detaljima. Ne znajući što me očekuje, došla sam u sobu gdje me dočekao uz riječi pjesme “I want to grow old with you”, kleknuo i zaprosio. Svaki trenutak bio je nabijen emocijama, a posebno me oduševio trud koji je uložio. Bilo je to 21. srpnja 2017. i bila je to jedna od najboljih noći u našem životu.

vjencanje-na-mallorci

vjencanje-na-mallorci

Florian je nogometaš pa je zato vjenčanje moglo biti samo u ljetnom razdoblju, a kako bi sve bilo pažljivo isplanirano, usuglasili smo se da to bude ljetno vjenčanje 2019. godine. Odmah smo znali da ćemo angažirati organizatora vjenčanja i odlučili smo se za osobu za koju smo od početka znali da je stvorena za nas. I danas, nakon vjenčanja, sigurni smo da je to bila najbolja odluka jer uz savjete i ideje naše Duske nismo se brinuli ni o čemu. Vjenčali smo se tri puta (nikad dosta slavlja ljubavi, zar ne?) - građanskom ceremonijom u društvu obitelji i bliskih prijatelja početkom lipnja 2019. te dva dana kasnije i u crkvi jer je Florian kršćanin. Njegovi roditelji organizirali su sve s puno ljubavi i pažnje, a vidjeti naše obitelji skladne i na okupu tu je ceremoniju učinilo nezaboravnom.

vjencanje-na-mallorci

Dan koji smo jedva dočekali bio je 15. lipnja, dan našeg vjenčanja na Mallorci. Odabrali smo Mallorcu jer moja obitelj živi u Engleskoj, a Florijanova u Njemačkoj pa smo birali “sredinu”, mjesto s odličnim vremenom, idealno za vjenčanje na otvorenom. U potragu za tom idealnom lokacijom za vjenčanje krenula sam u društvu majke i brzo nas je Cap Rocat ostavio bez riječi. Bilo je to savršeno mjesto za naš obred. Na Mallorcu smo se zaputili nekoliko dana prije samog vjenčanja kako bismo pripremili i posljednje detalje. No ondje nas je iznenadio život. Uz neke tehničke promjene te oblačno i vjetrovito vrijeme neugodno nas je iznenadila vijest o smrti moga djeda, što me ispunilo tugom.

vjencanje-na-mallorci

vjencanje-na-mallorci

vjencanje-na-mallorci

Unatoč svemu tome, dan vjenčanja bio je od jutra okupan suncem, a naše veliko vjenčanje bilo je doista nezaboravno. Florian je ostao bez riječi kada me ugledao, a ja nisam mogla skinuti pogled s njega. Bilo smo sretni i uživali smo u svakoj sekundi. Ceremonija je bila romantična, ali i zabavna. Plesali smo cijelu noć i vratili se u našu sobu tek u šest ujutro. Ozareni. Naše obitelji i naši prijatelji podržali su nas smijehom, plesom, suzama i nikad boljom zabavom. Naši fotografi, Mihoci Studios, uhvatili su savršene trenutke i iako nikada prije toga nismo odradili profesionalno snimanje, Ena i David pružili su nam iznimno ugodno iskustvo. Bez obzira na tugu zbog gubitka bliske osobe, i dalje bismo ponovili taj dan jer to je bio jedan od onih dana u životu koji se ubrajaju u najbolje.

vjencanje-na-mallorci

Fotografije Mihoci Studios, Ena i David Mihoci