Vjenčanja u Las Vegasu od uvijek imaju posebnu moć, privlače parove diljem svijeta kako ikonografijom brojnh kapelica, imitatora Elvisa Preselya te činjenicom da vjenčanje, ukoliko za njega nije izdana posebna dozvola, i nema nego simboličnu vrijednost, što je nekim parovima odličan uvod u stvarno vjenčanje ili sam dobra zabava. Brojni su i slavni parovi koji su upravo Las Vegas odabrali za mjesto izricanja svojih zavjeta, od kojih su nezaobilazni netom vjenčani Jennifer Lopez i Ben Affleck, ali i Kourtney Kardashian i Travis Barker, Nicolas Cage i Riko Shibata, Lily Allen i David Harbour...

Jennifer Lopez i Ben Affleck

Jennifer Lopez vjencanje
Profimedia 

Služebno, i u skladu s propisima, u brak je u Las Vegasu nedavno uplovio i par Bennifer. Jennifer Lopez i Ben Affleck vjenčali su se 17. srpnja 2022. u kapelici The Little White Chapel, i to u iza ponoći. O samom vjenčanju saznalo se upravo od same mladenke, koja je u objavi na Instagramu uz fotografije s priprema prije vjenčanja napisala: 'Uspjeli smo', uvodno je napisala. 'Ljubav je lijepa. Ljubav je ljubazna. I pokazalo se da je ljubav strpljiva. Dvadeset godina strpljiva. Točno ono što smo htjeli. Sinoć smo odletjeli u Vegas, stajali u redu za dozvolu s još četiri para, svi smo putovali istim putem do svjetske prijestolnice vjenčanja', opis je doživljaja samog vjenčanja slavne JLo.

Kourtney Kardashian i Travis Barker 

Kourtney Kardashian i Travis Barker
Profimedia 

U kratko vrijeme Kourtney Kardashian i Travis Barker vjenčali su se čak tri puta, a upravo je vjenčanje u Las Vegasu, održano početkom travnja, svega nekoliko sati nakon dodjele Grammy nagrada, bilo i ono prvo. Prema dostupnim informacijama par se vjenčao u 1,30 u noći i to u jednoj od popularnih kapelica, a vjenčao ih je navodno matičar odjeven u Elvisa. Ceremonija je trajala oko 30 minuta, na čijem je kraju mladenka čak bacal i buket, te je netom vjenčani par otplesao na nekoliko pjesama slavnog Elvisa, a sve je bilo začinjeno s puno poljubaca.

Nicolas Cage & Riko Shibata

Nicolas Cage i Riko Shabita
Profimedia 

Intimno i tajno vjenčanje u hotelu u Las Vegasu odabrali su i slavni glumac te njegova odabranica. Vjenčanje se dogodilo 16. veljače 2021., na dan koji je odabrao Cage u spomen na svoga preminulog oca Augusta Coppolu, a par se vjenčao nakon što su proveli nešto više od godinu dana veze na daljinu (zbog pandemije), a posebno je zanimljivo da su se zaručili preko FaceTimea, i to tako da je glumac naručio zaručnički prsten inspiriran željama partnerice čija je omiljena boja crna. Personalizirani prsten poslao joj je u Japan dostavnom službom te su se jedno drugome obećali usred pandemije razdvojeni tisućama kilometara. Vjenčanje se održalo u intimnom prostru hotela, a prema izjavama Cage je za svoje (peto) vjenčanje (drugo održano u Las Vegasu) odabrao smoking odijelo s potpisom Toma Forda, a mladenka je odjenula tradicionalni svileni kimono ručno izrađen u Kyotu. Podršku na vjenčanju paru su pružili Nicholasov sin Kal-El i bivša supruga Alice Kim.

Lily Allen i David Harbour

Lily Allen vjencanje
Profimedia 

Vjenčanje koje se s veseljem prisjećamo iz 2020., održano u rujnu, usred pandemije, u Las Vegasu je vjenčanje pjevačice Lily Allen i glumca serijala 'Stranger Things', Davida Harboura. Par se vjenčao uGraceland kapelici s Elvisom, a o vjenčanju su javnost obavijestili nizom izvrsnih fotografija objavljenih na Instagramu. A osim po odabiru Las Vegasa i nezaobilaznog Elvisa, ovo će se vjenčanje pamtiti i po tome što se održalo bez uzvanika, u pratnji Ethel i Marnie, kćerkica slavne pjevačice, te po tome što su mladenci čin vjenčanja proslavili uz burgere. Nezaobilazno je spomenuti i to da se slavna pjevačica kasnije pohvalila i s raskošnim prstenom (kako onim vejnčanim tako i onim zaručničkim koji do sada nije otkrivala) te da je na vjenčanju zablistala u Dior haljinici vinatge stila '60. Uz haljinu s naglašenim kontrasnim gumbima odlučila se i za veo, crne elegantne cipele na petu te ružičasti buketić. Frizura je također refleksija '60-ih, teme koja se savršeno uklopila u ideju malog vjenčanja. Ovo je vjenčanje odličan primjer kako su mala vjenčanja uz odabranu temu, modu i detalje vrlo atraktivna.