Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

#YourStoryMatters

TVONICA SNOVA NA UDARU Hollywood zbog koronavirusa u golemim gubicima

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Neće se brzo i lako oporaviti

Izvor: Instagram

Kako je zbog pandemije koronavirusa u svijetu prekinuta većina sportskih natjecanja, koncerata, sajmova i festivala, niti filmska industrija nije ostala pošteđena. Tako su u američkoj tvornici snova snimanja i produkcije gotovo svih većih projekata zaustavljena, većina kino-dvorana je zatvorena, a šteta bi se, prema nekim procjenama, ako se situacija ne smiri do kraja svibnja, mogla popeti do 20 milijardi dolara, javlja Hollywood Reporter.

Svi relevantni talk-showovi, poput onog koji vodi Ellen DeGeneres, također su na pauzi. Prekinuta su snimanja novog nastavka Jurassic Parka, Matrixa i Batmana, a mnogi filmovi koji su trebali biti pušteni u distribuciju, odgodili su premijeru. Među njima su i deveti nastavak 'Brzih i žestokih' čiju je premijeru Universal pomaknuo za gotovu godinu dana te drugi nastavak horor filma 'A Quiet Place'. Iako je film trebao biti pušten u distribuciju već za tjedan dana, redatelj filma koji ujedno tumači i glavnu ulogu, John Krasinski, rekao je da će 'pričekati dok ga svi ne budu mogli pogledati zajedno'.

Disney je također odgodio premijeru Mulana na neodređeno, a Netflix je do daljnjega obustavio produkciju na svim svojim filmovima i serijama, uključujući uspješnicu 'Stranger Things', dok su isto učinili Apple TV i Fox. Zaustavljanje svih aktivnosti pogotovo će pogoditi Fox jer su se među serijama koje su bile planirane našle i dugoočekivani 'Fargo', 'Atlanta' i 'American Crime Story'.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#strangerthings

Objavu dijelialguém na vida(@wallpapersdeseriesefilmes)

Sama odgađanja distribucije vrlo su skupa. Studio MGM je zbog odgode novog nastavka Jamesa Bonda izgubio između 30 i 50 milijuna dolara, a razlog tome su reklame koje se plaćaju unaprijed. No to je opet bolje nego da je film pušten u kina prema planu jer bi, prema predviđanjima, prihodi bili barem 30 posto manji od očekivanih, što bi značilo gubitak od čak 300 milijuna dolara. Što se tiče televizijskih kuća i streaming servisa, one će proći malo bolje. Za pretpostaviti je da će ljudi više vremena provoditi u svojim domovima i samim time vjerojatno više gledati TV i online video servise.

MGM Izvor: Profimedia

 Zbog situacije s koronavirusom i hrvatski RTL je od ponedjeljka privremeno zaustavio proizvodnju zabavnog i dramskog programa te uveo rad od kuće za sve one zaposlenike i vanjske suradnike koji mogu primjenjivati takav način rada, dok je HRT neke projekte, poput show programa 'Zvijezde pjevaju' odgodio za jesen.

Tagovi

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije

loader