Biskvit umočen u čokoladu i posipan kokosom - popularni čupavci nastali su od kolača koji se zove lamingtons koji potječe iz Australije. Omiljeni su i kod nas, a postoji i ružičasta verzija koja se priprema s voćem poput malina ili jagoda.
Na YouTube kanalu Dine_with_noxcy smo pronašli zanimljiv recept za takve voćne čupavce, ali ne čokoladne već s jagodama!
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja
70 g šećera
60 g brašna
25 ml ulja za kuhanje
1 žličica ekstrakta jagode
Preljev:
100 g džema od jagoda
75 g tople vode
ružičasta prehrambena boja
kokos
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg. Pomiješajte obje smjese pa dodajte ekstrakt jagode i prosijano brašno pa lagano promiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 25 minuta.
Pomiješajte toplu vodu s bojom za hranu. Biskvit izrežite na kvadrate, pa uzmite jedan kvadrat, premažite ga pekmezom s jedne strane, zatim ga prekrijte drugim kvadratom, opet premažite pekmezom i prekrijte trećim kvadratom. Uvaljati u obojenu vodu, pa u kokos.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.