Nije tajna da su proslavljeni teniski šampion Novak Đoković i njegova supruga Jelena na veganskoj prehrani, o čemu su više puta javno govorili. S druge strane, nebrojeno puta postavljeno je pitanje hrane li se tako i njihova djeca, sin Stefan i kćerka Tara. Mnoge je zbunila i izjava Novakove majke Diane, koja je svojedobno otkrila da 'krši pravila' svog sina, jer je njezini unuci često traže da im napravi 'prave palačinke, a ne bezglutenske'.

Odgovor na to kako se Stefan i Tara zapravo hrane dala je Jelena tijekom karantene, 2020. godine, kada je odgovarala na pitanja pratitelja na Instagramu.

Jelena Đoković s djecom
Instagram 

'Stefan je prvih godinu i pol imao normalnu prehranu s mesom i ribom, a onda je prešao na biljnu prehranu i osjeća se jako dobro, zdrav je, a Tara je od početka na biljnoj prehrani. Hvala bogu nikad nismo imali problema s njenim zdravljem.Djeca su potpuno na biljnoj prehrani,bez ikakvih problema,jedu krumpir kao ludi i krastavce i mrkvu.Dajem im i puno frapea i zelja,blendam sve to. Neka djeca su genijalci i pojedu sve odmah, moja djeca ne jedu više zelenu salatu, ali ja nemam panike jer im je dajem kroz dohranu ili shakeove.I ne pržimo nego kuhamo, oni jedu kuhani krumpir ili pire', objasnila je Jelena.

Kad je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakvu mu je kašu spremala. 'Pire od banane i avokada uvijek je dobro rješenje', objasnila je Jelena i istaknula da hranu, kada je potrebno, zasladi medom, rogačem u prahu, agavinim sirupom, javorovim sirupom.

Što jedu djeca Novaka Đokovića
Instagram 

'Volim sve spremati navečer jer je moj mališan jutarnja ptičica puna energije čim se probudi. Zato jutarnje obroke za sve nas planiram navečer. Treba mi pet minuta', rekla je Jelena a ostalima je savjetovala da se poigraju sa sastojcima, dodavši da ukusna hrana ne mora biti prerađena, može biti svježa i zdrava.

Jednom je otkrila recept za kašu koju voli pripremati, a čiji su glavni sastojci zobene pahuljice, maslac od lješnjaka, mljeveni mak, kakao, mljevene chia sjemenke, lan, biljka lucuma, heljda, sezamovo i rižino mlijeko s kokosom i malo voća na vrhu.

Više fotografija Jelene i Novaka Đokovića pogledajte u galeriji: 

Instagram Jelena i Novak Đoković u braku su osam godina