Kupus koji se kiseli 'na brzinu' zaludio je cijeli svijet. Spremaju ga u staklenkama, može se praviti i u maloj količini, a gotovo je već za dva do tri dana.
Popularni 'kimchi', kako se naziva ova posebna salata, jede se diljem Azije, a posljednjih godina osvojio je i Europu. Nova istraživanja pokazala su da može znatno smanjiti rizik od pretilosti, piše Lepa&Srećna.
Kiseli kupus spremljen na azijski način djelotvoran je i za muškarce i za žene, a preporučuje se da ga se konzumira uz sva tri glavna obroka tijekom dana. Dovoljna je jedna zdjelica - oko 50 grama ove pikantne salate.
Kimchi se po želji može pripremiti od običnog ili kineskog kupusa. Operite ga i narežite na velike 'trake' širine oko 2 cm. Dodajte mladi luk ili poriluk, đumbir narezan na kockice ili nariban te po želji komadiće rotkvice. U soljenku dodajte žličicu morske soli u pola litre vode.
Stavite povrće u veliku zdjelu, pospite mljevenom paprikom ili čilijem u prahu. Prelijte solju i ostavite stajati preko noći. Sutradan povrće premjestite u staklenke ili lonac koji se dobro zatvara, pokrijte presolom i ostavite na tamnom mjestu dva do tri dana.
Kimchi je izvrstan probiotik koji pomaže uspostaviti zdrav mikrobiom i jača imunitet.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju