Lepa Brena u sedmom desetljeću izgleda bolje nego ikad, a isklesane noge njezin su zaštitni znak od početka karijere! No, kad je počela pjevati, imala je koji kilogram viška.
Kad je odlučila liniju dovesti do savršenstva i na pozornici izgledati besprijekorno, primijenila je sljedeći jelovnik:
Prvi dan
Doručak
Kajgana s paprikom i gljivama.
Sastojci: 2 jaja, 1⁄2 šalice gljiva, 1⁄2 šalice paprike, 20 g naribanog sira, 1,5 žlica maslinovog ulja, 50 g mladog sira, sol i biber po ukusu.
Priprema: Sastojke staviti u zdjelu, dobro promiješati, zagrijati maslinovo ulje u tavi i izliti sastojke. Lagano popržiti.
Ručak
Tanjur guste juhe od povrća, 200 g mesa sa roštilja, salata od svježeg povrća po izboru.
Večera
Salata od tunjevine sa sezamom.
Sastojci: 2 šalice kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, 1⁄2 konzerve tunjevine. Preljev: 1 žlica ulja, 1 žlica octa/limunovog soka, 1 žlica prženog sezama, 1 čaša jogurta.
Priprema: Sastojke usitniti i dobro promiješati. Prelijte dresingom.
Drugi dan
Doručak
Salata i 2 kuhana jaja.
Sastojci: 1 šalica kupusa, 1⁄2 šalice mrkve, 1⁄2 šalice cikle, 1 žlica ulja.
Priprema: Nakon što promiješate sastojke preliti uljem.
Ručak
Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća po želji.
Večera
Salata
Sastojci: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šalica crvenog kupusa, 1⁄2 poriluka, 1 šalica zelene salate, rikula, mladi špinat, 1,5 žlica ulja, 1⁄2 žlice soka od limuna, 150 g pečene piletine/tunjevine iz konzerve, šalica jogurta.
Priprema: Nakon što sastojke narežete na željenu debljinu, izblendate ih i uživate u zdravom zalogaju.
Treći dan
Doručak
Omlet s brokulom i sirom.
Sastojci: 2 jaja, 3⁄4 šalice (70 g) brokule, 2 žlice naribanog sira, 1 žličica maslinovog ulja, sol, papar, 1 šalica jogurta.
Priprema: Popržite komadiće brokule, pa dodajte razmućena začinjena jaja. Lagano umiješati dodati ostale sastojke.
Ručak
Tanjur guste juhe od povrća, 150 g bifteka na žaru, salata od svježeg povrća.
Večera
Mediteranska salata od tune.
Sastojci: 1⁄4 zelene salate, 100 g rajčice, 1⁄4 crvenog luka, 1⁄2 krastavca, 1⁄2 zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, 1⁄2 žlice origana, 1⁄2 konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml octa/limunovog soka, 1⁄2 kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Pomiješajte tunu, zelenu salatu, rajčicu, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir i masline te jogurt. Dodatno promiješajte, stavite sir, masline i zalijte octom ili limunovim sokom.
Četvrti dan
Doručak
Omlet i salata.
Sastojci: 2 jaja, 100 g povrća, 1 žlica ulja, 1 čaša jogurta/kefira, 1,5 čaša nasjeckane zelene salate, 1⁄2 žlice ulja, sok od limuna.
Priprema: Umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začinite s 1⁄2 žlice ulja i limunovim sokom.
Ručak
Tanjur guste juhe, 200 g bijelog mesa na žaru, salata od svježeg povrća.
Večera
Cezar salata.
Sastojci: 2 šalice nasjeckane zelene salate, 1⁄2 šalice naribane mrkve, 1⁄2 šalice naribane cikle, tunjevina (1⁄2 konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 žličica maslinovog ulja, limun umjesto octa, himalajska sol, šalica jogurta.
Priprema: U zdjelu dodavati jedan po jedan sastojak. Začiniti uljem i limunom.
Peti dan
Doručak
Muffini s paprikom, gljivama i jajima.
Sastojci: 2 jaja, 1⁄2 šalice šampinjona, 1⁄4 šalice crvenog kupusa, 20 g naribanog sira, 1 žlica jogurta, 1,5 žlica maslinovog ulja, sol, papar, 50 g mladog sira.
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za muffine namastite s 1⁄2 žlice maslinovog ulja. Na 1⁄2 žlice maslinova ulja na srednjoj temperaturi pirjajte sitno nasjeckano povrće dok ne omekša, začinite solju i paprom. U posebnoj zdjeli umutiti jaja, jogurt, sol i papar. Kalup napunite tako da svaki odjeljak prvo bude do pola popunjen povrćem, pa prelijte smjesom od jaja. Na kraju dodajte naribani sir i pecite 20 minuta ili dok muffini ne porumene.
Ručak
Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća.
Večera
Vitaminska salata s kockicama od piletine.
Sastojci: 1 šalica ribanog zelenog kupusa, 1 šalica ribanog crvenog kupusa, 1⁄2 šalice naribane mrkve, 1⁄2 šalice naribane cikle, 1⁄2 šalice naribane jabuke, 1 žlica maslinovog ulja, limunov sok umjesto octa, himalajska sol , 100 g pilećeg bijelog mesa na žaru.
Priprema: Meso staviti u zdjelu, dodati povrće i naribanu jabuku. Promiješati. Prelijte uljem i limunovim sokom te dodajte začine, prenosi Stil.