Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Borna Kotromanić: 'Meditiram i puno spavam'

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Otkrila je svoje tajne

Izvor: Instagram

Životna savjetnica otkriva nam svoje tajne ljepote, iznutra i izvana.

Ljetne radosti polako su iza nas pa počinjemo pripremati kožu za novu sezonu. Kako ste vi njegovali kožu tijekom ljeta?

Svake godine, mjesec dana prije ljeta, uzimam oralno neki od preparata za pripremu kože za sunce pa je nakon te kure koža otpornija na njegov štetan utjecaj. Brzo i lako tamnim, unatoč tome što koristim zaštitu s faktorom 50. Volim se pržiti poput guštera, ne smeta mi vrućina, ali ne volim vlagu, volim da mi toplina dopre do kostiju, iako bi mi bilo draže da manje potamnim, posebno u licu. Nakon sunčanja kožu tijela njegujem mješavinom kantarionova i maslinova ulja, a lice debelim slojem džema od šljiva, kao da nanosim masku.

Koji su beauty proizvodi već godinama u vašoj kolekciji?

Uvijek koristim Lancômeove maskare i Diorovu olovku za usne te Clarinsovo ulje za usne.

Volite li jači, dramatični make up ili ipak preferirate prirodniji look?

Danju sam gotovo uvijek bez šminke, to mi je barometar u kakvom mi je stanju lice. To je sloboda koje se još dugo ne planiram odreći - voljeti svoj odraz u ogledalu odmah nakon buđenja moja je definicija ljepote. Održavanju ljepote i mladolikosti posvećujem puno brige i pažnje, koristeći tretmane za prirodno poticanje stanične regeneracije; uz dobru genetiku i suvremenu tehnologiju dobro sam naoružana za predstojeće dekade. Za večer volim istaknuti oči te crnom olovkom i tamnim sjenilom dodatno magnetizirati pogled. Kao dijete uvijek sam uživala u bajkama o orijentalnim princezama pa svaki put kada našminkam oči zadovoljno ih u sebi prepoznajem.

Vaša je energija na zavidnoj razini. Na društvenim mrežama možemo vas često vidjeti kako plešete s osmijehom na licu na taktove omiljenih pjesama, što dijelite s pratiteljima u obliku videa. Mislite li da dobro raspoloženje utječe na izgled?

Apsolutno, stanje našeg duha utječe na sve aspekte života. Meditiram i puno spavam, ponizno osluškujem govor tijela, ne iscrpljujem ga, uživam u hrani, ne pušim, rijetko konzumiram alkohol, ne bdijem noću, nisam ovisna o seksu, ali njegujem svoju senzualnost i obožavam plesati. Kad bi me netko želio mučiti, mislim da bi mi lakše bilo biti bez hrane nego bez plesa.

Prilično ste pozitivni, nastojite se zabavljati i u potpunosti uživati. Koji je vaš životni moto?

Kojim se principima vodite? Volim život i prilazim mu s puno poštovanja, nema lijepe glazbe (života) bez dobrog instrumenta (tijela), a o svom se brinem kao da je Stradivarijeva violina.

Pazite li na figuru prehranom ili režimom u teretani?

Nikad ne idem u teretanu, ali uglavnom sam uvijek aktivna, odgojila sam četiri sina i bila im partner gotovo u svim sportovima. Puno hodam, uživam u sezonskim sportovima, ljeti svakodnevno sate provodim na SUP dasci, sa sinovima obožavam igrati padel, a zimi rado vježbam hot jogu. Nikada se ne forsiram i ne vježbam zato što se mora. Kada mi tijelo traži pokret, krećem se, a kada treba mir i odmor, ne pravim se pametna i ne tjeram ga u teretanu, nego se pokoravam staničnoj inteligenciji, uostalom bez nje ne bih znala ni disati. Nikad nisam na dijeti, ali jednom godišnje napravim višetjednu detoksikaciju. Nekada ste imali modnu liniju.

Jeste li razmišljali možda o pokretanju beauty linije? Kreiranju parfema?

Sve je moguće!

NAJNOVIJE

loader