Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Važno je pridržavati se svih uputa'

Otkrila kako održava svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji

 Izvor: Instagram

Glumica Bojana Gregorić Vejzović potpuno je fokusirana na wellbeing svoje obitelji u ovim izazovnim vremenima kada se svakodnevica mijenja iz korijena.

U ovo vrijeme pandemije koronavirusa kako održavate svoje zdravlje, a kako ono svoje obitelji? O čemu se posebno brinete?

Pridržavamo se svih proglašenih mjera. Najviše pazimo na djecu jer je tinejdžerima, koji su “veći od života”, teže objasniti da se ne mogu družiti s prijateljima. Čini mi se da je najteže obuzdati njihov istraživački duh. Enesovi i moji roditelji žive sami na različitim adresama pa ih svakih nekoliko dana obiđemo kao Crvenkapica, opskrbimo svime što im je potrebno i nadamo se da će ova situacija što prije završiti.

Sada kada smo svi primorani biti isključivo kod kuće, kako kratite vrijeme?

Uvijek sam se žalila da ne stižem obaviti sve što sam zamislila. Eto, stigao je ‘produljeni vikend’ pa smo počeli proljetno čišćenje stana. Klinci nakon online nastave počiste svoje sobe i projuri vrijeme. Najgore mi je samo sjediti, da vam budem najiskrenija...

Kakve obroke pripremate? Je li vam važna raznolika prehrana?

Uvijek smo kuhali, pa tako i sada. Domaća juha, nešto povrća i meso, koje je mojim klincima obavezni dio ručka. Kako imamo više vremena, koristimo ga i za neke nove kulinarske pokušaje te za eksperimentiranje s kolačima, koji mi nisu jača strana.

Njega i osobna higijena uvijek su bili važni, a sada još više. Kako se njegujete? Jeste li uspostavili režim kućnog wellnessa?

Usvajanje higijenskih navika je oduvijek, a posebno sada, vrlo važno. Pranje ruku, tuširanje, svakodnevno mijenjanje odjeće... Uvela sam svakodnevno čišćenje kvaka i brisanje mobitela vlažnim maramicama. Ponekad zaboravimo da smo se javili na telefon rukama kojima smo dirali vrata, novac i slično.

Koristite li ove dane za čitanje, odmor…?

Čitanje, gledanje serija, stand up komičari za vraćanje optimizma... Primjerice, fantastični su Dave Chappelle i Louis C. K. Bezobrazno su duhoviti.

Uspijevate li odraditi pokoji mini kućni trening?

Ovih dana uređujemo vrt koji pripada našoj zgradi, nakon zime ima dosta posla. Poprilično smo se oznojili. To će nam ovih dana biti oblik tjelovježbe, a lijepo vrijeme, sunce i izolirani vrt u ovoj su situaciji kao raj.

Magazin

Royals