Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Domaća influencerica riješila problem ispadanja kose

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Uzrok je bio stres, ali lijeka ima

Izvor: Instagram

Ispadanje kose naziva se još i alopecija i nešto je čega se pribojava svaka osoba kojoj je stalo do ljepote i dobrog osjećaja koji iz nje proizlazi. No upravo s tim strahom susrela se domaća influencerica i Youtuberica, 22-godišnja Lorin Nukić nakon što je proživjela veliki gubitak u životu. Srećom, uspjela je riješiti taj problem, a samo za Story.hr Lorin je otkrila i na koj način.

Lorin Nukić Izvor: Instagram

'Problem s alopecijom mi je krenuo od stresa kada sam ostala bez svog psa. Uginuo je prije sedam mjeseci, a vec tjedan dana nakon toga frizerka mi je primjetila malu rupicu na tjemenu i rekla mi je da je vjerojatno alopecija. U prvi tren sam se uplašila, do tada nisam ni znala što je alopecija', započela je Lorin i dodala kako nije čekala ni trena da pokuša to zaustaviti.

Vrlo brzo nakon injekcije mi je na toj maloj rupici počela rasti kosa, tako da nije ni stiglo doći do nekog stadija gdje se alopecija proširila. Sada nemam ni traga alopeciji i kosa mi odlično raste!

 'Odmah sam se obratila dermatologici. Ona mi je preporučila injekciju kortikosterioda. Rekla je da je to najbrže i najdjelotvornije. Također sam dobila neku mast za tjeme. Tako da nisam dugo imala problema s alopecijom, s obzirom da sam je brzo otkrila. A još brže poduzela sve što mogu oko toga', rekla je.

'Vrlo brzo nakon injekcije mi je na toj maloj rupici počela rasti kosa, tako da nije ni stiglo doći do nekog stadija gdje se alopecija proširila. Sada nemam ni traga alopeciji i kosa mi odlično raste! Obavila sam sve kontrole da budem sigurna da je izvor toga bio stres i tako se i pokazalo', sretno je objasnila influencerica koja ima više od 75 tisuća pratitelja na Instagramu.

Odluka da pijem kolagen nije bila zbog alopecije već više iz želje da pružim njegu kosi i iznutra, a osim za kosu odličan je i za nokte, kožu, zglobove...

 Dodala je i kako nije stala na tome. Premda je zaustavila alopeciju, otkrila je jedan proizvod koji također potiče rast kose i hrani ju iznutra pa mu nije mogla odoljeti. 'Jako volim dugu i zdravu kosu, brinem o kosi izvana puno. Ali također je važno pružiti joj njegu iznutra. Tako da sam spletom okolnosti otkrila Collagen shot što nije kolagen s vodom, u pitanju je tekući kolagen i koliko znam jedini tekući kolagen na tržištu. Osim kolagena sadrži i vitamine u sebi. Od njega mi kosa raste odlično, imam puno mlade kose!', zadovoljno je ustvrdila.

 'Odluka da pijem kolagen nije bila zbog alopecije već više iz želje da pružim njegu kosi i iznutra, a osim za kosu odličan je i za nokte, kožu, zglobove...', kazala je i dodala kako nije morala dugo čekati na vidljive rezultate.

'Za tekući kolagen kažu da treba tri boce za prve rezultate, a ja sam nakon jedne i pol već vidjela da mi odlično odgovara, kako za kosu tako i za druge stvari. Nema ograničenja koliko ga se treba piti, ne mora se raditi pauza. S obzirom koliko je dobar za puno toga svakako će biti dio mojih dodataka prehrani i u budućnosti', zaključila je.

Najčitanije

Najnovije

loader