Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Kako definirati i sjenčati oči?

Autori Ines Preindl Arimed
Autori Ines Preindl Arimed

Isprobajte popularnu cut crease tehniku!

Izvor: promo

Potražite li na You tubeu termin „ cut crease“ pronaći ćete stotine tutoriala na temu ove popularne tehnike koja je u zadnjih nekoliko godina zavladala društvenim mrežama. Kao što sam naziv opisuje, to je tehnika kojom se definira kapak tzv.“ rezanjem“ preko kontrastne boje sjenila kako bi se postigao efekt „otvorenog oka“.

„ Ukoliko tehniku izvedete ispravno, naglasit ćete svoje oči, a djevojke sa spuštenim kapcima otvoriti pogled i oči učiniti vizualno većima.“, kažu nam edukatori Arimed Učilišta.

Osim što ovom tehnikom možete korektivno djelovati na izgled očiju i vizualno podići kapke, možete se poigrati i intenzitetom sjenila kao i bojama te kreirati nježne, dramatične ili arabic verzije, ovisno o vašem raspoloženju i outfitu. Ako ste novi u šminkanju, pokušajte svoj prvi cut crease napraviti u neutralnim nijansama i zadržati intenzitet na vanjskom kutu očiju.

Izvor: promo

„Počnite polako i gradite intenzitet kako biste postigli najprirodniji izgled oka. Pregib oka lagano sjenčajte smeđim, prirodnim, mat nijansama. Nakon sjenčanja otvorite oči, gledajte se ravno u ogledalo i bazom za sjenila u boji kože ili korektorom veće pokrivne moći postavite liniju tamo gdje želite da se pojavi vaš novi pregib. Iznimno je bitno postaviti pregibe simetrično na oba oka kako ne bismo postigli kontra efekt. Kada postignete simetriju, ispunite prostor pomičnog kapka ispod postavljenog pregiba sjenilom, šljokicama ili pigmentom po izboru, dodajte tuš i trepavice i uživajte u novom, otvorenom pogledu i podignutim kapcima!“, objašnjava nam edukatorica Ana koja je u videu pokazala cijeli postupak.

Pogledajte

00:47
Cut crease tehnika sjenčanja
Cut crease tehnika sjenčanja
Izvor: Arimed
Izvor: Arimed

Najčitanije

Najnovije

loader