Većina žena cijeli život muku muči s neželjenim dlačicama, a čini se da je tako od pamtivijeka. Različiti narodi imali su svoje metode uklanjanja dlačica, no pravi stručnjaci koji su daleko prednjačili ispred ostalih, bili su stari Egipćani koji su puno pažnje posvećivali svom izgledu, a posebno uklanjaju dlačica. Egipćanke su za tada koristile pincete napravljene od ljuski školjaka ili kamena plavca te pčelinji vosak. Do danas, razvilo se toliko metoda depilacije, ali jednoj se žene uvijek vraćaju. Riječ je, naravno, o egipatska depilaciji koju su posljednjih godina ponovno popularizirali kozmetički saloni.
Depilacija traje nešto duže nego depilacija voskom jer se obrađuju mnogo manja područja
Ovaj način depilacije, koji se izvodi šećernom pastom, pogodan je za osobe s osjetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski. Osim toga, egipatska depilacija preporučuje se i za depilaciju osjetljive kože lica i prepona te kod osoba koje imaju psorijazu i ekceme. Iako sve potrebno za egipatsku depilaciju možete kupiti putem interneta te depilaciju napraviti i u vlastitom domu, potrebno je veliko umjeće za kvalitetnu izvedbu te pasta s kojom je moguće uistinu napraviti depilaciju. Kako izgleda sam postupak depilacije, otkrilo nam je stručno osoblje iz prvog walk in salona za depilaciju šećernom pastom 'Sugared by Jantar'. 'Pasta se u obliku kuglice nanosi u smjeru protivnom rastu dlake nekoliko puta po istom mjestu, te se naglim pokretima odvaja od kože. Na taj način pastu u potpunosti 'omotamo' oko dlake i ne postoji šansa da dlaku polomimo, nego je čupamo i to iz korijena. Depilacija traje nešto duže nego depilacija voskom jer se obrađuju mnogo manja područja pa je kod naručivanja potrebno napomenuti da želite baš egipatsku depilaciju. U početku, nekoliko puta je depilaciju poželjno ponavljati svaka tri tjedna kako bismo svu dlaku 'ulovili' u anagenoj, početnoj fazi rasta. Kada se dlaka prorijedi depilaciju u pravilu radimo svakih šest tjedana'.
P.S. Ovo će vas oduševiti - ne postoji mogućnost zaraze jer je šećer prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija.