Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

BEZ TUŠA I SJENILA Novi trend šminkanja očiju kojeg zvijezde obožavaju

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Jednostavno i efektivno

Izvor: Instagram

Novi trend šminkanja očiju već je osvojio brojne popularne modele i influencerice, među kojima su Bella i Gigi Hadid, Kylee Jenner, Kim Kardashian.... Riječ je o 'foxy' očima, odnosno lisičjim ili mačkastim očima, čiji je cilj oči učiniti vizualno 'izduženijima', točnije, dati im bademasti oblik. 

Zanimljivo je da se pritom ne koristi klasična 'oprema' za šminkanje očiju -  tuš ili sjenilo, sve što vam treba su korektor, baza za sjenilo ili prozirni, fiksirajući puder u kamenu, paleta za konturu i maskara. Eventualno pritom možete koristiti sjenilo smeđe boje umjesto bronzera, a ako želite naglašeniji 'look', možete liniju pojačati i crnom olovkom.

Naime, na kapke se prvo stavi korektor, koji je potrebno dobro 'razmazati', kako bi se 'izblendao' s ostatkom lica. Nakon toga nanosi se baza za sjenilo ili fiksirajući puder. Zatim slijedi najvažniji korak - bronzer. Tamnijom nijansom potrebno je napraviti liniju od kraja oka prema gore te svijetlijim nijansama sve izjednačiti. Najviše maskare stavite upravo na uglu oka, a sve manje kako se približavate unutrašnjosti. 

Tehnika, nakon malo vježbe, nije teška, a dat će vam zavodnički pogled kakav imaju brojni modeli. 

foxy eyes
Izvor: YouTube

Najčitanije

Najnovije