Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Radijska voditeljica nakon impulzivne promjene: 'Mama me nije prepoznala'

Autor N.R.
Autor N.R.

Smatra da ovakve promjene utječu na samopouzdanje

Izvor: Instagram

Kaže se da su životne promjene dobre s vremena na vrijeme. Isto tako je i s fizičkom promjenom, bilo da se radi o kosu, promjeni stila odijevanja ili pak nečeg trećeg. Dok se neki boje promjena, radijska voditeljica sa zagrebačkog EnteraAleksandra Milinković je dokaz kako promjene mogu biti pozitivne. Iako se mnoge žene boje šiški i smatraju to velikom promjenom, ona je u razgovoru za Story.hr otkrila kako vjeruje da svaka ovakva promjena dobro utječe na samopouzdanje.

Od kuda želja za takvom promjenom?

Moj jako dobar prijatelj, a ujedno i vlasnik frizerskog salona Davorin Purić mi je prije nekoliko mjeseci prvi put spomenuo šiške. Rekao je da imam sitno lice i gustu, ali tanku kosu i da bi to bila idealna frizura za mene. I do sad je svaki put imao pravo. S obzirom na to da sam ja poznata po impulzivnim odlukama jučer sam se probudila i odlučila da je danas taj dan. Dosadili su mi bobovi, poluduge kose jednostavno sam željela malo veću promjenu. I tako su šiške bile logična odluka.

Jeste li već neko vrijeme o tome razmišljali ili je bila nagla odluka?

Odluka je bila nagla, što je karakteristično za mene. 

Divim se ženama koje imaju hrabrosti ošišati se skroz na kratko

Mnoge se žene boje šiški. Kako Vi funkcionirate s njima u ovih par dana?

Ma ja se općenito ne bojim škara i promjena, dapače to me veseli. Naravno prošlo mi je kroz glavu kako ću trenirati sa šiškama. Što ću kad mi je kosa prljava? I ono najvažnije kako će to izgledati kad jednom odlučim pustiti šiške da izrastu. No, što se tiče prvog i za mene najvećeg problema, a to je treniranje baš sam jučer bila na pilatesu i nisu mi smetale. Štoviše nisam osjećala nikakvu razliku. Uz suhi šampon i opciju da šiške nosim kao "curtain bangs" mislim da ću uspješno riješiti i preostala dva problema.

Kakvi su bili komentari Vaših bližnjih?

Mama me na prvu nije prepoznala... haha. Kad sam joj poslala sliku trebalo joj je nekoliko sekundi da spoji lice i novu frizuru. A komentari su pozitivni. Dečko, prijateljice, kolege na radiju i pratitelji na Instagramu kažu kako mi ova frizura stoji bolje od prošle. Tako da, iako je odluka bila impulzivna, očito je bila dobra i ispravna. 

Je li ih teško stilizirati? Koja je Vaša metoda?

U frizerskom salonu su mi dali uputu da šiške svakako trebam fenirati četkom na ravno, a ostatak kose da stiliziram kako želim. Toga se držim i za sada je poprilično jednostavno. S obzirom na to da mi kosa dosta brzo raste vrlo vjerojatno ću češće morati frizeru na skraćivanje šiški, ali ni to neće biti problem jer mi je odlazak frizeru gušt.

Mislite li da će Vam dosaditi?

Poznavajući sebe, sigurno hoće...haha! Već razmišljam o novoj boji kose tako da ću uskoro napraviti i još jednu promjenu vezano za frizuru . Kao što sam rekla gore, kosa mi brzo raste i uz "curtain bangs" vrlo brzo mogu dobiti novi oblik kose i podlogu za neki novi imidž.

Postoji li nešto što nikada ne biste napravili s kosom? 

Ne bih se bojala u boju koja zahtjeva "blajh" smatram da to jako uništava kosu, a moja je po prirodi tanka i mislim da bih godinama kasnije žalila zbog toga. Isto tako jaaako kratke frizure ne bih nosila. Divim se ženama koje imaju hrabrosti ošišati se skroz na kratko kao npr Zoe Kravitz, njoj predivno stoji, ali ja sebe ne mogu zamisliti s kosom dugom nekoliko milimetara.

Mislite li da svaka takva promjena barem malo promijeni čovjeka?

Apsolutno. Dajte ti samopouzdanje i osvježi ti život. To su pozitivne promjene (ako je frizer naravno dobar i napravi dobar posao). Nova frizura je kao recimo nova haljina. Svi ju primijete ako vam dobro stoji, ističe figuru i ako se razlikuje od onih ostalih koje imate u garderobi. A budimo realni svi volimo nove i lijepe komade odjeće.

Najčitanije

Najnovije

loader