Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Ruska manikura - manikura koja čini razliku

Jeste li već isprobali?

Izvor: Arhimed Učilište

Lijepi i njegovani nokti odraz su svake moderne žene koja brine o sebi, a svijet manikure zaludila je 'ruska manikura', suha manikura koja doista čini razliku. O čemu se točno radi upitali smo edukatore Arimed Učilišta u sklopu čije edukacije za dizajnera noktiju uči se sve o ovoj popularnijoj tehnici obrade i pripreme nokta.

Izvor: Arhimed Učilište


'Ruska manikura nova je metoda obrade i pripreme noktiju koja je brza, vrlo učinkovita i izuzetno detaljna, a izvodi se „na suho“, odnosno bez prethodnog namakanja noktiju kao što je to slučaj kod klasične manikure',  objašnjavaju edukatori.
Tretman je to prilikom kojeg se koristi specijalna, profesionalna brusilica s raznim vrstama nastavaka (point, olive, plamen, karbidi za skidanje starog grla i sl.) ovisno o željenom rezultatu, koji na bezbolan i djelotvoran način priprema nokat za nanošenje gela ili trajnog laka.

Izvor: Arhimed Učilište

Ovom vrstom manikure širimo nokatnu ploču zbog čega se stvara veća površina nokta

 S obzirom da se ruska manikura izvodi na suho, na taj način je izbjegnuto potencijalno bubrenje nokta koje dovodi do odizanja gela i oštećenja, no to nije jedina prednost ruske manikure. 'Ovom vrstom manikure širimo nokatnu ploču zbog čega se stvara veća površina nokta za aplikaciju gela/baza i boje, boja se nanosi dublje u nokat, ispod kutikule, čime odgađamo izrast, produljujemo trajanje gela/trajnog laka te klijentima s manjom pločom nokta vizualno povećavamo ploču. Također uz pomoć različitih nastavaka na brusilici, na bezbolan, siguran i djelotovoran način rješavamo problem sa zanokticama i tvrdom kožom oko nokta. Posebnim rašpicama koje se upotrebljavaju za skraćivanje i oblikovanje nokta doprinosimo zatvaranju slobodnog ruba nokta kako bi se spriječilo isušivanje i cvjetanje', zaključuju edukatori iz Arimeda.
Po svemu sudeći, ova posebna manikura garancija je za dugotrajne, kvalitetne i neodoljive nokte bez odignuća i oštećenja.

Izvor: Arhimed Učilište