Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Neizostavan je u beauty rutini, ali i 'borac' protiv kamenca na vašem licu

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Odabir tonika koji odgovara vašem tipu kože lica iznimno je važan zadatak. Osim što uravnotežuje pH-vrijednost kože i otklanja višak kamenca iz pora, stvara vlažnu podlogu za nanošenje i apsorpciju kreme i seruma, čime potvrđuje svoju važnu ulogu u njezi

Izvor: Press

Ključni je dio svake beauty rutine tonik, korak u njezi kože koji slijedi nakon onog prvog i osnovnog - čišćenja. I sve to, naravno, prije nanošenja kreme i seruma koji su najvažniji u postizanju blistavog i njegovanog izgleda. Nekada su se tonici prije svega preporučivali zbog korištenja proizvoda za čišćenje kože koji sadrže sapun jer oni povećavaju njezinu pH-vrijednost, što nikako nije dobro za kožu, a tonici su služili za vraćanje te vrijednosti u ravnotežu. Iako su današnji proizvodi za čišćenje lica puno nježniji i svi koji imaju imalo osjetljiviju kožu izbjegavaju sapune u širokom luku, tonik i dalje ima važnu ulogu u njezi.

Naime, on uklanja sve ono što je na koži ostalo nakon umivanja, poput vodenog kamenca koji se zadržava na njoj prvenstveno zbog tvrde vode u našim krajevima, razne nečistoće, mrtve stanice, višak sebuma i ostatak make upa. Ipak, tonik se nikako ne smije miješati s proizvodima za čišćenje. Njegova upotreba pruža dodatnu vrijednost svakodnevnom ritualu ljepote koji drugi proizvodi samo započinju, a tonik nadopunjuje. Osim što s kože uklanja tragove kamenca, koji je isušuju i stvaraju osjećaj zatezanja, on služi i kao esencija, odnosno ‘nosač’ seruma i krema ili emulzija. Nakon što nanesete tonik, površina kože postaje vlažna, što pogoduje boljoj apsorpciji seruma, kreme ili emulzije. Tako krema postaje učinkovitija u obavljanju svoje funkcije. Posebice je to važno ako na lice nanosite, primjerice, hijaluronsku kiselinu jer upravo ona najbolje prodire u kožu kada je vlažna - od formule tonika ili pak od termalne vode koja djeluje na kožu jednako kao i tonik.

Najčitanije

Najnovije