Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO PRIRODNO

Petra Kurtela: 'Prirodi sam se okrenula kada mi se sinu narušilo zdravlje'

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Kazališna glumica Petra Kurtela jedna je od gorljivih ljubiteljica prirodne kozmetike, života bez kemikalija i ljekovitog djelovanja eteričnih ulja, u kojima uživa svakodnevno kako bi postigla životnu i tjelesnu ravnotežu

Izvor: Instagram

Kazališna glumica Petra Kurtela jedna je od gorljivih ljubiteljica prirodne kozmetike, života bez kemikalija i ljekovitog djelovanja eteričnih ulja, u kojima uživa svakodnevno kako bi postigla životnu i tjelesnu ravnotežu.

Ne možemo se nagledati vašeg obiteljskog života na Instagramu. Od nježnih trenutaka sa sinom i suprugom, do kućnog ljubimca, vašeg zagrebačkog doma do ponekad šašave i sulude svakodnevice. Kada ste odlučiti da ćete živjeti u digitalnom svijetu gotovo jednako kao i u ovoj, ‘staroj’ svakodnevici?

Na Instagramu sam se počela pojavljivati prije četiri godine, tijekom čuvanja trudnoće. Osim što sam otkrila mnogo kvalitetnih profila, shvatila sam i da me jako veseli stvaranje vlastitog sadržaja. Puno mi znači povratna informacija, poput ove, koja mi daje vjetar u leđa da i dalje snimam, fotografiram i dijelim svoju svakodnevicu i time možda pozitivno utječem na nekoga.

Što vam u danu pruža najviše zadovoljstva? Što vas najviše ispunjava?

Volim trenutke kada iziđem iz rutine, kada zakoračim u nepoznato i pobijedim sebe. To ne moraju biti velike stvari. Neku večer nisam mogla zaspati od uzbuđenja samo zato što sam taj dan dogovorila termin kod svojeg psihoterapeuta, kojemu nisam išla godinama. Kod mene je neka vrsta uzbuđenja ili treme često prisutna, pogotovo kad su preda mnom novi izazovi.

Aktivna ste zagovarateljica prirodne, organske i čiste kozmetike te nastojite živjeti, odnosno živite bez kemikalija u domu. Kada je počeo taj entuzijazam?

Svijest o štetnosti kemikalija postojala je i prije, ali prava akcija nastupila je tak kada su moje dijete snašli zdravstveni problemi. Tada sam ozbiljno promotrila sastav sredstava za čišćenje i ostalih proizvoda s kojima smo svakodnevno u kontaktu i odlučila da ćemo pokušati sve te proizvode zamijeniti zdravijom, jednako učinkovitom alternativom. Prelazak je bio postupan, prirodan i lagan. Za nas je to bio pun pogodak jer, osim što su njegove tegobe u potpunosti nestale, osjećamo znatno poboljšanje i u vlastitom zdravlju.

Koronavirus je pomrsio planove većini na ovome planetu. Kako je izgledao vaš glumački život protekle godine? Je li vam 2021. donijela pomak u pravome smjeru? Radite li na ulogama?

Ne preostaje nam drugo nego se prilagoditi online načinu rada. Nedavno sam s kolegom redateljem i koreografom Igorom Barberićem započela serijal skečeva koje objavljujemo na svojim društvenim mrežama. Ljudima se jako sviđa pa se nadamo da će se iz toga izroditi neki novi posao. Važno je nastaviti raditi, ići naprijed, prilagođavati se. Nedostaje mi kazalište, ali i sve se više veselim snimanjima koja me čekaju. Pokreće me glazba. Imam jako raznolik ukus i pjesma me ponese ovisno o trenutku. Ali kad mi treba dodir sa samom sobom, da se doslovno uzemljim, tu su uvijek dobri stari r’n’b i hip-hop. Što se aktivnosti tiče, obožavam plesati, nerijetko i sama kod kuće.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije