Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

'Rumeno je zdravo, crveno nikako! Lice mi se napatilo, probala sam sve...'

Svi koji imaju problem s crvenilom kože, perutanjem, peckanjem... znaju koliko može biti problematična i obična rutina njege, osobito u dijelu godine kad su UV zrake najjače. Kako je jedan 'slučajan susret' sve promijenio u životu 26-godišnje Zagrebačke Lane Serdar?

Izvor: Shutterstock

Crvenilo koje se periodično pojavljuje i nestaje, karakteristične male krvne žile, preosjetljivost kože lica..., simptomi su s kojima se već godinama borim. Stanje je malo bolje tijekom zimskog razdoblja, premda mi i tada nagle promjene temperature ne idu u prilog, no s toplijim dijelom godine i sve jačim zrakama sunca, moj problem s kožom eskalira. Od moguće autoimune bolesti, tj. činjenice da se moje vlastito tijelo okrenulo protiv mene i burno reagira (što je, srećom, ubrzo otklonjeno), preko rosacee ili alergijskog dermatitisa do hormonalnog disbalansa – sve su to dijagnoze s kojima su me suočili liječnici, sve dok moje probleme s crvenilom lica nisu, ipak, povezali sa sasvim običnim, najobičnijim stresom.

Izvor: Shutterstock

I što sada? Stres je teško izbjeći u vrtlogu obveza, no mala promjena životnih navika, koja uključuje više opuštanja i izbjegavanje neke hrane i kemikalija, trebalo bi mi – obećali su stručnjaci – situaciju držati pod kontrolom. Čak 70% žena ima osjetljivu kožu, a ona je posljedica hiperaktivacije živčanog sustava koji izaziva upalna stanja u tkivu i u krvnim žilama. Osim crvenila, izaziva peckanje, stezanje, perutanje..., zbog čega je nužno izbaciti sve što iritira, od previše začinjene hrane do kozmetičkih preparata prepunih umjetnih boja, mirisa, konzervansa... Sunce koje je ovih dana 'snažnije' provirilo, motiviralo me na promjenu rutine i potragu za njegom koja će moj problem s crvenilom kože držati pod kontrolom i pružiti mi potrebnu UV zaštitu.
Cetaphil PRO RednessControl tonirana dnevna krema SPF 30 u moj je život došla – slučajno. Kako ne volim tešku šminku, a osobito ne pudere na +25, te kako moram jako biti oprezna sa svime što nanosim na kožu, otišla sam u ljekarnu po preporuku.

Izvor: Dražen Kokorić

Do tada nisam koristila Cetaphil, pa sam – priznajem – bila pomalo skeptična, no magistra mi je pojasnila kako ova krema u isto vrijeme hidratizira, umanjuje crvenilo i ujednačava ten kože. Sve što meni treba! I, uistinu, čim sam je isprobala na svojem licu, bilo mi je jasno o čemu je govorila. Krema nije bila nimalo masna, što me je oduševilo. Iako imam suhu kožu, ne volim taj masni trag i 'težinu' koju ostavlja većina krema za taj tip kože. Lagana tekstura Cetaphil RednessControl tonirane dnevne kreme oduševila me 'na prvu', no ono što me posebno interesiralo bilo je koliko će dugo ten ostati ujednačen. Naime, suha koža poput moje, sve brzo upija, pa – čak i kad stavim puder – imam osjećaj da šminka nestane u sat vremena. Rezultat Cepahil tonirane dnevne kreme bio je idealan – glatka i zdrava koža, ujednačen ten koji 'traje' satima, a sve bez teške šminke koja zatvara pore.

Kod kože sklone crvenilu, baš kakva je moja, jako je važna higijena. Stoga je čišćenje i umivanje lica svakodnevni ritual koji, pa da sam i najumornija, ne preskačem. Ponukana dobrim iskustvom s Cetaphil dnevnom kremom, odlučila sam isprobati i Cetaphil PRO Redness control pjenu za nježno čišćenje.

Izvor: Dražen Kokorić

Dva potiska na dlan, lagano utrljavanje na vlažnu kožu i ispiranje mlakom vodom i u nekoliko sekundi uklonjene su nečistoće, masnoća i šminka bez prekomjernog isušivanja i iritacije osjetljive kože. Svoju dnevnu njegu uvijek završavam nanošenjem noćne kreme.

Izvor: Dražen Kokorić

Cetaphil PRO RednessControl umirujuća noćna krema pruža neprestanu hidrataciju tijekom noći, kako bi smanjila pojavu crvenila zbog suhoće kože. Dakle, djeluje dok vi spavate i priprema kožu za buđenje u idealnim 'uvjetima'. Osjetljivoj koži kakva je moja najvažnije je osigurati vlagu, a to ova moćna krema i čini, jer je tekstura kože, već nakon nekoliko dana korištenja, vidljivo poboljšana. Kad se čitav život mučite s kožom, pronaći savršenu dnevnu njegu, zvuči poput dobitka na lotu.

Izvor: Dražen Kokorić

Ovaj Cetaphil trio – dnevna i noćna krema te pjena za čišćenje – za mene se pokazao savršenim jer je brzo i učinkovito umirio moj najveći problem – crvenilo – a sve bez osjećaja težine koji me redovito pratio dok sam koristila neke druge proizvode. Osim toga, s obzirom na to da je dnevna krema tonirana te sadrži SPF 30, pravilo 'manje je više' postalo je moje novo pravilo življenja – u jednom proizvodu dobila sam hidrataciju, ujednačenost i toliko potrebnu zaštitu od UV zraka.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Cetaphil i  tvrtkom Medical Intertrade. 

Najčitanije

Najnovije