Suhe, naelektrizirane vlasi, koje strše svaka u svom smjeru i ne daju se ukrotiti – ako se prepoznajete u ovom opisu, zasigurno vam nije jednostavno održavati frizuru, jer imate frizzy kosu. Sjajna i glatka kosa san je svake žene, no frizzy kosa glatka je samo onda kad je već masna i spremna za novo pranje, a to – dakako – nije opcija. Puno je razloga za takvo stanje; kod nekih je jednostavno riječ o takvom tipu kose, koja je sklona lomljenju i koja je neukrotiva, no nerijetko i mi sami, svojim navikama – prije svega pretjeranim kemijskim i toplinskim tretiranjem – utječemo na lijep i zdrav izgled kose. Naime, kosa se smatra zdravom, ako nije frizzy, tvrdi Mirka Vrbanić Čorak, edukacijski ekspert i viši savjetnik u prodaji i marketingu Keune Akademije, koja nam je dala niz korisnih savjeta kako ukrotiti 'živčanu' kosu.

Je li vaša kosa živčana? Vratite joj sjaj u samo jednom pranju i sušenju!
Keune 

'Gubitak kutikule i rascijepljeni vrhovi mogu uzrokovati da kosa izgleda frizzy, što znači da mehanički i kemijski utjecaji itekako mogu doprinijeti pojavljivanje frizzy efekta na kosi. Kod žena s kovrčavom ili valovitom kosom, frizzy efekt nastaje zbog nezaglađenosti, a frizzy efekt često je povezan i s visokom vlagom i uvjetima visoke temperature. Kad je pretjerano vlažno i toplo, kosa može upiti više čestica vode', pojašnjava Mirka i napominje kako – ako je kosa prirodno tanka i lomljiva – posebnu pozornost treba obratiti načinu ophođenja s kosom, pa čvrsto vezanje, klasične gumene gumice, nasilno raščešljavanje i sl. samo će još pogoršati stanje i učiniti kosu krhkijom i lomljivom.

Je li vaša kosa živčana? Vratite joj sjaj u samo jednom pranju i sušenju!
Keune 

Kosa se, dakle, mijenja pod utjecajem vanjskih faktora, a Lumi Coat, luksuzni sprej za veličanstven sjaj kose profesionalnog brenda Keune Haircosmetics, dizajniran je da sve te promjene ublaži te kosi pruži bestežinsku hidrataciju. Znanstveno napredna formula Lumi Coat razvijena je kako bi stvorila vitalni štit koji obnavlja i štiti oštećenu kosu, istodobno potičući sjaj poput odraza u zrcalu! 

Lumi Coat
Keune Lumi Coat

'Tehnnologija iz ovog proizvoda oponaša čaroliju prirode stvarajući zaštitnu barijeru koja štiti kosu od daljnjih oštećenja i vraća joj blistavi sjaj. Ona doslovno zatvara kutikulu kao zatvarač. Proizvod se nanosi na čistu kosu, dio po dio, vodite računa da ga nanesete na sve dijelove kose. Ovaj se proizvod aktivira toplinom, pa je za najbolje rezultate preporuka da se kosa osuši i oblikuje sušilom za kosu i četkom', pojašnjava Mirka.

Posebnost ovog proizvoda je u tome da ne nestaje nakon jednog pranja (sjaj i bestežinska hidratacija traju njamanje tri pranja!). Može li ovaj proizvod stoga biti i izvrsna zaštita za kosu, osobito u toplom dijelu godine, kad UV zrake dodatno isušuju kosu? Mirka pojašnjava kako Lumi Coat obnavlja površinski sloj kose te nema UV zaštitu, pa nikako neće štiti kosu od UV zračenja kao neki proizvodi koji imaju razne sastojke za navedeno.

Sun Shield Oil
Story Sun Shield Oil

No u svakom će slučaju - uz proizvod koji ima funkciju UV zaštite, poput Care Sun Shild oil-a, koji se izravno koristi na kosu pri izlaganju suncu - Lumi Coat pomoći da kosa ostane zdrava. A to znači i dugotrajno glatka te nevjerojatno blistavog sjaja. Nakon zimskih mjeseci, koji su ostavili trag na kosi, koja najčešće nije dovoljno hidratizirana, pa je kao takva suha, gruba na dodir i podložnija oštećenjima, Lumi Coat vratit će joj glatki, veličanstveni sjaj – u samo jednom pranju i sušenju.

Je li vaša kosa živčana? Vratite joj sjaj u samo jednom pranju i sušenju!
Keune 

Otkrijte nam što vam smeta na vašoj kosi, iskreno i bez zadrške, a tri čitateljice s najoriginalnijim odgovorima na dar će dobiti KEUNE hair make over, šest mjeseci besplatne njege i paket proizvoda po svojoj mjeri. Na kreativni natječaj #TvojaKosaNašaBriga možete se prijaviti OVDJE

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Keune.