Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Vaša anti-age krema više ne djeluje? Kao ni njezina!

Glumica Jennifer Aniston predvodi A-listu slavnih koji svoj besprijekoran izgled – i to vrlo uspješno! - duguju estetskoj kirurgiji. 'Frozen face' ili porculanska lica, koja često viđamo u javnosti, bacaju sjenu na sve one stručno i odgovorno izvedene tretmane kojima možemo (i želimo!) produljiti mladolik i svjež izgled. Stoga smo se odlučili pozabaviti najčešćim mitovima o najpopularnijem tretmanu za prevenciju starenja

Izvor: Profimedia

Kako očuvati mladolikost, pitanje je koje se – htjeli to proznati ili ne – vrti po glavi i ženama i muškarcima kad se počnu približavati određenim godinama ili kad počnu primjećivati prve znakove starenja. Najpopularniji tretman u svijetu za prevenciju starenja, 'kralj' među veličanstvenima, svakako je botoks ili Vistabel, pročišćeni protein uz kojeg se – nažalost – vežu i brojne predrasude. Sa stručnjacima Poliklinike Bagatin odlučili smo razbiti sve mitove o ovom brisaču bora, a među prvima je svakako onaj da je riječ o jednom od najopasnijih toksina na svijetu koji, jednom apliciran, putuje tijelom i može izazvati neželjene učinke. Vjerujte nam, doista ne može! I to je višestruko dokazano!

'Vistabel je visoko pročišćeni protein bakterije Clostridium botulinum koji privremeno briše ili reducira bore na čelu, uključujući i one koje nastaju kao posljedica mrštenja, kao i bore u kutovima očiju. Kada se aplicira u malim količinama i na pravim mjestima, on je potpuno siguran i daje potpuno prirodni rezultati. Neželjene posljedice mogu se pojaviti ili ako koristite neispravan proizvod ili ako liječnik nema dovoljno iskustva u apliciranju', pojašnjava dr. Tomica Bagatin.
A upravo ta činjenica – ispravno apliciranje i točna koncentracija – važna je za rušenje još jednog mita, a taj je da Vistabel paralizira pokrete i emocije. Cilj svakog vrhunski određenog tretmana je, sačuvati mimiku lica i ekspresiju emocija. 'Porculanska' lica ili 'frozen face', što često vidimo na društvenim mrežama, zapravo je rezultat pretjerivanja i nestručnosti. Zato je važno da tretman radi iskusni liječnik koji može prosuditi 'veličinu' mišića klijenta te na temelju toga 'izračunati' koliko je Vistabela potrebno.

Iako su u javnosti nerijetko u prvom planu loše odrađeni primjerci, imamo itekako velik broj žena – slavnih, ali i onih potpuno anonimnih – koje svoj svjež i mladolik izgled duguju estetskoj kirurgiji. Lice koje ničim ne odaje da se na njemu bilo što 'popravljalo' zapravo je – formula uspjeha.

Izvor: Profimedia

Jedna od definitivno najljepših žena svijeta za mnoge je glumica Jennifer Aniston. Ova holivudska zvijezda zgleda gotovo jednako kao prije 15-ak godina, no na njenom licu ne vide se tragovi operacija, iako je u svoj izgled, priča se, uložila barem 10 milijuna kuna. Osim laserskih, nekirurških tretmana zatezanja lica, na koje odlazi svaki mjesec, Jennifer je priznala da je imala dvije operacije nosa, jednu još prije ulogu u 'Prijateljima', a drugu 2008. godine. No o operaciji grudi i botoksu šuti.

Izvor: Profimedia

I glumica Megan Fox primjer je dobro odrađenog posla. Povećala je grudi, stavilo 'punilo' u obraze, ali se riješila i prvih znakova starenja – onih na čelu.

Zašto su bore najizraženije upravo na čelu? Naime, tijekom života mišiće obrva pomičemo stotinama tisuća puta, pa se živci u tom području, laički rečeno, naviknu stvarati kontrakcije mišića. To dovodi do pojave bora na čelu, što nas ne čini samo starijima, već i našem licu daju nimalo privlačan mrzovoljan u umoran izgled. I tada tu 'nastupa' Vistabel, koji djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima.
'Kad se Vistabel ubrizga u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju', pojašnjavaju u Poliklinici Bagatin, napominjući kako se – osim za brisanje bora na čelu, uključujući i one vertikalne, tj. bore mrštilice – Vistabel najčešće koristi za korekciju sitnih bora s vanjske strane očiju, a može i suptilno podignuti obrve i kapke te ukloniti s lica ljutnju i umor.
Rezultati – svježiji, vedriji mladolikiji izgled – bit će vidljivi već nakon nekoliko dana, no postupno će se 'razvijati' kroz dva tjedna. Jedina 'mana' ovog brisača bora je ograničen vijek trajanja – u prosjeku šest mjeseci. Više informacija o botoksu, odnosno Vistabelu, njegovim brojnim prednostima i zadovoljstvu koji donosi na lica, pronađite OVDJE.

Izvor: Profimedia

Nedavno je i britanski Telegraph objavio popis dama s A-liste koje svoj besprijekoran izgled – i to vrlo uspješno! - duguju estetskoj kirurgiji. Tu listu, zahvaljujući izboru više od 100 kirurga, dermatologa i kozmetologa, predvodi upravo Jennifer Aniston, dok drugo mjesto dijele Jennifer Lopez i Kylie Minogue. Aniston je pobjednica jer, pojasnili su stručnjaci, u botoksu nije pretjerala, s obzirom na to da joj se sitne bore na čelu i oko očiju još uočavaju. Uostalom, glumica ima 52. godine i ne bi bilo normalno da je drukčije.

Izvor: Story

*Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Najčitanije

Najnovije