Sigurni smo da ste već savladali osnovne tehnike nanošenja šminke, ali uvijek postoje neki makeup trikovi koji nam mogu promaknuti, a koji čine ogromnu razliku u završnom izgledu.

Zato smo za vas ovog puta izdvojili tri make up trika za nanošenje maskare koji će vaše trepavice učiniti posebno gustima i glamuroznima.

Korak 1: uvijanje trepavica

Prije samog nanošenja maskare nikako nemojte preskočiti uvijanje trepavica uvijačem. Time ćete pripremiti svoje trepavice na nanošenje makeup-a i dati im posebno elegantan izgled koji će na kraju vaše oči učiniti otvorenijima i istaknutijima. Osim toga, one će izgledati duže i glamuroznije.

Korak 2: nanošenje maskare

Prilikom nanošenja maskare, pazite da počnete što bliže korijenu trepavica i da ju nanesete cijelom njihovom dužinom. Osim toga, važan je pokret kojim nanosite maskaru.

Naime nije dovoljno samo 'izvući' prema gore, već pokušajte četkicu istovremeno pomicati horizontalno, odnosno lagano lijevo-desno. To će vašim trepavicama dati dodatnu dozu gustoće i volumena.

Maskara se nanosi od korijena trepavice
Instagram 

Korak 3: slojevitost

Tajna voluminoznih trepavica je u slojevitom nanošenju maskare.Počnite s malo proizvoda na četkicu i nanesite prvi sloj, a zatim pričekajte da se on dobro osuši kako biste izbjegli grudice na vašim trepavica.

Zatim nanesite drugi sloj. Možete nanijeti onoliko slojeva koliko je potrebno da postignete željeni volumen, a možete koristiti i maskare različitih formula, ako ih imate.

Kod stavljanja maskare bitna je slojevitost
Instagram