Gotovo da nema osobe koja u nekom trenutku života nije odrezala šiške. I da, scenarij je često isti – dobro stoji kod frizera, međutim, problemi nastaju kada ih pokušate sami stilizirati, pogotovo ako vam je kosa kovrčava ili valovita.

Nažalost, ta odluka da drastično promijenite izgled često se pretvori u agoniju sve dok šiške ne izrastu, zbog čega vam ukosnice postaju najbolji prijatelj.

To je posebno vidljivo kod popularnih 'zavjesa', odnosno 'curtain' šiški, kada ih u jednom trenutku više ne možete oblikovati, a opet, nisu dovoljno dugačke da se stope s ostatkom kose. No, stručnjaci tvrde da postoji bolji, lakši način za brži rast, a možemo slobodno reći, bezbolan.

Frizer je otkrio trikove pomoću kojih će šiške brže rasti
Instagram 

Poznati frizer Andrew Barton otkrio je trikove koji će vam pomoći da šiške brže narastu.

Dobar sprej za kosu je spas

Duže šiške koje neprestano padaju na lice mogu biti iznimno naporne. No, Andrew svima savjetuje mali trik koji će osigurati da se skinu s lica. 'Dodajte malo spreja za oblikovanje na vlažnu kosu i oblikujte šiške s jedne strane', savjetuje frizer i dodaje da ih zatim možete osušiti okruglom četkom na jednu stranu kako biste dobili podignutiji i ravniji efekt.

Redovito posjećujte frizera
Instagram 

Ukrasnim dodacima prevladajte 'krizno' razdoblje

Kada šiške narastu neizostavna je faza kada jednostavno ne izgledaju najbolje i teško ih je uklopiti uz frizuru. Tada pribor dolazi u pomoć. Andrew savjetuje da umjesto klasičnih odaberete upečatljive komade jer daju glamurozan pečat vašem stilu. Također, kaže da je to najlakši način za prolazak kroz krizno razdoblje budući da kosa u prosjeku raste oko 1,5 cm mjesečno.

Nemojte zaobilaziti frizera

Čak i ako niste sigurni želite li zaista da vaše šiške narastu u potpunosti, potrebno je oko tri mjeseca kako bi ih vaš frizer uklopio u ostatak vaše frizure. Andrew savjetuje da ne preskačete odlaske frizeru te da redovito skraćivanje može pomoći da kosa raste brže i lakše.

Dodatni savjeti za brži rast

Najvažnije je da vaša kosa bude zdrava. Preporučljivo je što više smanjiti korištenje pegle, a prije svakog izlaganja toplini koristiti zaštitne sprejeve. Ulje od ružmarina ili čaj od ružmarina može pomoći u bržem rastu, kao i masaža vlasišta, a korisne su i hranjive maske koje oporavljaju vaše vlasište.

Hranjive maske oporavljaju vlasište
Instagram