Bore nastaju zbog smanjenja kolagena u koži, ali i zbog činjenice da se ona s godinama opušta. Kozmetičari znaju reći kako je gravitacija neprijatelj ženske ljepote. Opuštanje srednjeg dijela lica razlog je zbog kojeg će vam mnogi estetski kirurzi savjetovati da filere prvo stavite na to područje.

No, ako su takvi zahvati skupi ili neprihvatljivi iz nekih medicinskih razloga, uvijek možete koristiti šminku. Ako se korektor pravilno nanese, dobiva se vizualni efekt malog liftinga lica. Iskusna vizažistica pokazala je kako to učiniti. U videu možete pogledati kako Cheryl Cavanaugh sa samo tri crte kreira takav dojam.

Ona koristi svijetli korektor boje breskve koji tankim kistom nanosi ispod vanjskog kuta oka, ispod i desno od nosnice te u istom smjeru ispod vanjskog kuta usana. Pokret ide odozdo prema gore. Zatim je potrebno debljim kistom dobro izblendati korektor i nastaviti sa šminkanjem. Svjetlije površine daju efekt kao da se cijeli srednji dio lica malo 'podignuo'. Pogledajte video i uvjerite se sami.