Hvatamo zadnje tople dane u kojima još možemo odjenuti ljetne kombinacije, no priznajemo da se veselimo što jesen donosi nove trendove i mjesec mode diljem svijeta. Povodom toga, pripremamo se na razna eksperimentiranja šminkom, naročito sjenilima u dubokim, bogatim nijansama.

Jedan jesenski trend već se izdvojio upravo zbog naslovne retro fotografije novog albuma 'Midnights' Taylor Swift. Riječ je o plavom sjenilu koje je vrhunac popularnosti imao ranih 2000-ih.

Prije nego se vratimo neutralnim i smeđim tonovima, idealno je vrijeme odvažiti se na kombiniranje plavog sjenila, kako za svakodnevno izdanje, tako i za večernje.

Vizažistica slavne manekenke, Kendall Jenner, podijelila je fotografiju look-a kojeg je napravila na Kendall. Plavo je sjenilo na očima izblendala u krajevima kako bi se krajevi prirodno povezali s licem koje s minimalno pudera izgleda svježe i blistavo. Jagodice su naglašene s rozim rumenilom, a za usne Mary preporučuje sjajilo u rozim nijansama.

Pri apliciranju sjenila, počnite s malom količinom na sredini oka koju dalje možete nadograđivati koliko je potrebno. Važno je ne bojati se ako na početku izgleda loše i razbacano, tajna je u takozvanom 'clean up-u' odnosno brisanju suvišnog sjenila. Potrebno je pomoću štapića za uši očistiti liniju od oka prema sljepoočnici, tako ćete kreirati mačkast izgled očiju.

Plavo sjenilo
Urban Decay 

Ako želite otići korak dalje i upotpuniti izgled, preporučujemo staviti maskaru u plavoj boji, a za večernji izlazak možete posegnuti i za plavim shimmer nijansama te pojačati highlighter.

Olovka za oči
Charlotte Tilbury