Budući da svi imamo različite teksture kose i frizure — nećemo svi tako lako prihvatiti svaku novu frizuru. Ali modne piste za proljeće 2023. u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu zapravo su pokazale pet različitih trendova frizura koje svatko može nositi.

Vidjeli smo ponovno oživljavanje izgleda iz ranih 2000-ih koje nazivamo Y2K, kao i novi pogled na 'kosu iz kreveta', cool načine vezanja kose i frizure s razdjeljkom na sredini.

Pogledajte trendove koje ćete vidjeti posvuda sljedećeg proljeća.

1 Mokra kosa

Bella Hadid s mokrom kosom na reviji Victorije Beckham
Profimedia 

Mokra kosa trenutno je jednostavno posvuda. Bella Hadid nosila je ovaj trend na reviji Victorije Beckham.

2 Razdjeljak na stranu

Razdjeljak na stranu je glavni trend na modnim pistama
Profimedia 

'Još mokre kose?' Da! No također je i razdjeljak na stranu, još jedan glavni trend na modnim pistama za proljeće 2023.

3 Y2K

Gigi Hadid nosi frizuru 90-ih
Profimedia 

Sigurni smo da vas je ova frizura vratila u prošlost. U Givenchyju, jedina frizura prikladna za reviju inspiriranu Y2K-om bila je ova izrazita polupodignuta frizura koja se posljednji put nosila prije 20 godina.

3 Pletenice

Pletenice su u trendu za proljeće 2023.
Profimedia 

Ovog proljeća nemojte samo skupiti kosu u rep ili punđu. Postoji toliko mnogo cool načina za vezanje kose. Na Etro reviji modeli su hodali noseći niske i visoke pletenice.

4 Neuredna kosa 'iz kreveta'

Neuredna kosa na Fendi reviji
Profimedia 

Bilo je osvježenje vidjeti kosu koja je izgledala daleko od savršenog i ulaštenog na desecima modnih pista ove sezone. To znači da se neuredna kosa 'iz kreveta' vratila. Ako vam je kosa malo ravna, malo čupava, malo razbarušena—to je sasvim u redu. Ne morate se boriti protiv toga, odobrio je Fendi.