Među mlađom generacijom estetskih kirurga osobito se ističe dr. Matija Miletić, koji je prije šest mjeseci u Zagrebu otvorio privatnu ordinaciju plastične kirurgije MM Mede-stetica i u kratkom roku stekao ti-tulu vrhunskog stručnjaka kada je riječ o lijepim usnama. No klijentice se dr. Miletiću ne vraćaju samo zbog usnica. Prošle mu je godine portal Najdoktor.com dodijelio certifikat za izvrsnost te je, prema ocjenama pacijenata i klijenata, izabran među najbolje kada je u pitanju plastično-rekonstruktivna i estetska kirurgija. Naime, ovaj Karlovčanin specijalizaciju iz opće kirurgije proveo je na Klinici za kirurgiju KBC Zagreb, a supspecijalizaciju iz plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije u Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB Dubrava, pod vodstvom prof. Staneca i prof. žica. Tre-nutačno privodi kraju doktorat na Me-dicinskom fakultetu, pod vodstvom spomenutih profesora, te radi i na Odjelu za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju dojke u Općoj bolnici Karlovac. Stručni je suradnik i u dvjema zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Među tretmanima koje obavlja u ordinaciji su i terapija botoksom, blefaorplastika, Dupuytrenova kontraktura, operacija karpalnog kanala, kemijski piling, hijaluronski fileri kojima tretira cijelo lice, otoplastika, pomlađivanje kože krvnom plazmom, manje liposukcije..., a da bi došle k njemu, Hrvatice čekaju u redovima. Stoga je nedvojbeno jedna od stručnijih osoba kojoj smo se mogli obratiti s pitanjima vezanim s pomlađivanjem kože.

DR. MILETIĆ 'Uvijek prvo primijetimo oči i nos'
Story 

U čemu se krije tajna vašeg strelovitog uspjeha?

U tome što sam drukčiji od ostalih, ne volim stereotipove i imam svoj stil u svemu. Služim se tehnikom koju drugi ne koriste. Zahvalan sam na svemu što sam naučio na jednom pravome mjestu, jer neke stvari nisam učio u Hrvatskoj.

Gdje ste se sve educirali?

U više zemalja, počevši od Slovenije, Austrije, Australije, Rumunjske, Srbije...

Danas se botoks gotovo može ubrizgati u bilo kojem kozmetičkom salonu. Koliko je važno da je osoba koja izvodi zahvat kvalitetno educirana i pravi stručnjak?

Svakom klijentu kažem neka slobodno ide kamo god želi na te tretmane, ali preporuka je, i nadam se da se nitko neće uvrijediti, da prednost ima kirurg. Ki-rurzi u tom zahvatu postižu mnogo bolji rezultate od osoba drugih specijalnosti.

U vašoj ordinaciji MM Medestetica uz vašu stručnost, ali i uz pomoć najnovije tehnologije, pomažete pacijentima da izgledaju i osjećaju se bolje. Koje sve zahvate obavljate?

U ordinaciji obavljam samo zahvate pod lokalnom anestezijom, a one pod općom obavljam, poput augmentacije dojki i stražnjice, liposukcije i kirurškog oblikovanja tijela, na drugoj lokaciji.

Koji je trenutačno najtraženiji zahvat u vašoj ordinaciji?

Dosta radim blefaorplastiku, odnosno operaciju kapaka i područja ispod očiju, zatim operaciju odstojećih ušiju, mini facelifting, korekciju podbratka te mnogo s botoksom i filerima. Kada je o filerima riječ, više od 95 posto njih odnosi se na povećanje usana, po tome sam specifičan.

Nazivaju vas majstorom za oblikovanje i pomlađivanje usana. Što usne koje vi oblikujete čini tako posebnima?

Tehnika. Prva stvar koju vidite kada pogledate nečije usne jest postoji li kakva asimetrija, u kojem segmentu, u kojem anatomskom dijelu usne. Zatim morate točno znati kako ćete tu asimetriju dovesti do simetrije. U tome je presudna ta tehnika koju spominjem, a koju nisam naučio u Hrvat-skoj nego u inozemstvu.

DR. MILETIĆ 'Uvijek prvo primijetimo oči i nos'
Story 

Koliko je sam postupak bolan?

Postupak povećanja usana je, možemo reći, bezbolan ili minimalno bolan, jer sam 99 posto usana napravio u dentalnom bloku. Ne volim ih raditi s kremom ni na živo, jer smatram da osobi koju tretiram mora biti jako ugodno, a samim time je i meni taj osjećaj ugodan.

Koliko traju takvi fileri?

To je teško pitanje jer ovisi od osobe do osobe. Mogu trajati od 6 do 12 mjeseci, a prosjek je šest mjeseci. Na to nema jamstva.

Mijenja li se osjećaj za osjet u usnicama nakon tretmana?

Sve je isto. U početku imate osjećaj punoće usana koji prođe za dva ili tri dana, dok ne splasne oteklina nakon tretmana.

Koliko usne pridonose mladolikom izgledu lica?

Teško pitanje, ali činjenica je da su ono što prvo upada u oči kada gledate sugovornika njegove oči i nos. Usne su tek na trećeme mjestu. Stoga je u tretmanima pomlađivanja veliki naglasak stavljen na oči - postoji li višak kože, jesu li otvorene, položaj obrva... I naravno, osmijeh, odnosno izgled zubi.

Kada je o pomlađivanju riječ, koji su tretmani najtraženiji u vašoj ordinaciji?

Operacije kapaka i područja ispod očiju, zatim tretman filerima zahvaljujući kojima dajemo volumen licu i osvježavamo izgled osobe. U svojoj ordinaciji filerima tretiram lice u svim segmentima i postižem izvrsne rezultate.

Jesu li rezultati kod svih osoba identični ili, pak, ovise o nekim faktorima, kao što je tip kože?

Prvi kriterij kada mi netko dođe u ordinaciju jest izgled klijenta, a ne toliko godine. Neke starije osobe mogu izgledati čak i bolje u odnosu na one mlađe. Dakle, ako govorimo o licu, prvi mi je kriterij anatomski izgled lica, nakon toga godine, kvaliteta kože, višak kože, ten...

DR. MILETIĆ 'Uvijek prvo primijetimo oči i nos'
Story 

Za koliko godina možete pomladiti neku osobu tim tretmanima?

Kombinacijom kirurških i nekirurških metoda možete sigurno klijentu oduzeti deset godina. Jamčim da toliko mogu pomladiti osobu ako mi se prepusti u ruke i dopusti da napravim ono što smatram potrebnim. Koji put klijenti ne pristaju na sve što im kažete jer se boje ili su skeptični, a s druge strane, presudan su faktor financije koje također ljude dosta ograničavaju.

Prema vašem mišljenju, koji su najveći uzročnici starenja? Možemo li nekako i sami prirodno spriječiti taj proces?

Najjači faktor starenja je naslijeđe, odnosno genetika. Ako imate odličnu genetiku, možete dugi niz godina lijepo izgledati. Zatim je tu i način života, bilo da je riječ o pušenju, konzumiranju alkohola, vrsti hrane koju jedete... Sve je to jako važno i utječe na kvalitetu kože.

Raste li broj muškaraca koji se sve više brinu o svojoj koži i odlaze na tretmane pomlađivanja?

Generalno da, što je pozitivno da su se oslobodili u tom cilju.

Što muškarci koji dođu k vama uglavnom traže?

Dosad su mi dolazili na tretmane botoksa.

&!-- -->