Američka glumica Sandra Bullock zahvaljuje jabukama na svojoj ljepoti. Jedna jabuka dnevno pomaže joj sačuvati ljepotu iznutra, a ploške sirovih jabuka, kojima trlja lice jednom tjedno, izvana. Zahvaljujući prirodnim jabučnim kiselinama koje uvjetuju lagani peeling, njeno je lice uvijek svježe, glatko i sjajno. Plod jabuke bogat je hranjivim sastojcima čija količina ovisi o vrsti te o načinu uzgoja, a gotovo svi potrebni nutrijenti prisutni su barem u minimalnim količinama. Ova je namirnica redovita sastavnica dijeta za mršavljenje, i to iz više razloga. Zahvaljujući sadržaju pektina (netopivog vlakna koje bubri u doticaju s vodom), uspijeva stvoriti dodatni osjećaj punoće i sitosti. Uz to, pomaže u sprječavanju karijesa čak bolje nego pranje zubiju (pranjem uništavamo 60% bakterija u ustima, a jedenjem jabuke 90%). Otkrivamo vam fantastine trikove i savjete kako jabuku najbolje iskoristiti u kozmetici…
- odličan tonik i voćna maska za lice
- izuzetno povoljna za rast kose
- za kozmetičku primjenu bolje djeluju kisele jabuke
- izribana jabuka, stavljena kao kaša na lice u trenu će očistiti kožu, osvježiti je i dati prirodan sjaj
- kaša od kuhanih jabuka djeluje povoljno na izuzetno osjetljivu kožu (dodajte dvije kapi maslinovog ulja)
- kod izrazito masne kože upotrijebite obavezno kisele jabuke, sirove, kuhane ili pečene
- najbolja maska od jabuka za masnu kožu je ona od jabučne kaše (jabuku obavezno prethodno skuhajte) kojoj je dodano razmućeno bjelance
- za suhu kožu upotrijebite kuhanu ili pečenu jabuku sa malo bademovog ulja
- sirova jabuka koristi se samo za normalnu kožu
- za kožu koja se lako zacrveni pri promjeni temperature, koristite masku od izribane jabuke, malo mlijeka i jednog žumanca. Sve se izmiješa i ova kaša drži na licu bar 15 minuta.