Charlize Theron (46) promijenila je imidž zbog novog filma, a upravo su je njezine vješte transformacije proslavile kroz glumačku karijeru.

Glumica se pojavila ove nedjelje u Los Angelesu zbog svečanosti njezine fondacije Africa Outreach Project. Charlize je pokrenula CTAOP 2007. kako bi podigla svijet o HIV-u i pomogla u borbi s tom bolešću u njezinoj rodnoj Južnoj Africi.

Charlize Theron promijenila boju kose
Profimedia 

Theron je pokazala da je prepoznatljivu plavu kosu obojila u crno, a to je učinila zbog uloge u filmu 'Old Guard 2'. Imala je raspuštenu kosu koju je pričvrstila kopčom, a nosila je ležerniju odjevnu kombinaciju, traperice i bijelu košulju.

Inače, Charlize su neki prozvali kraljicom transformacija kada se zbog filma 'Čudovište' iz 2003. potpuno preobrazila. Za tu ulogu je osvojila i Oscar za najbolju glavnu glumicu što je bilo potpuno zasluženo, kako su fanovi i filmski kritičari komentirali.

Theron se udebljala 13 kilograma za ulogu. 'Trudila sam se većinu svoje karijere transfomirati u likove. Ovo je samo bilo više ekstremnije. Imala sam tri mjeseca da se udebljam. Nikad nismo raspravljali o tome koliko ću kilograma dobiti. Nije bilo tako teško. Samo nisam govorila 'ne' krafnama ili bilo čemu drugom kaloričnom. Također sam prestala vježbati', ispričala je svojedobno glumica.

Charlize Theron se voli transformirati za svoje uloge
Profimedia 

Osim dobivanja na težini za ulogu je bila jako važna i šminka. Pojačali su efekt masne kose, ispranih tetovaža, a koristila se i razna protetika kako bi njezina usta izgledala šire i da bi imala truli zub. Usto je nosila leće koje su promijenile njezine plave oči u smeđe.

Charlize se transformirala i za film 'Tully' iz 2018. kada je utjelovila majku troje djece s viškom kilograma koja je nezadovoljna svojim životom. Theron se udebljala 23 kilograma za lik Tully, a tada je progovorila o tome kako nezdrava prehrana utjecala na njeno mentalno zdravlje.

'Htjela sam se osjećati poput te žene i mislim da me je takva prehrana pribiližila tom sklopu razmišljanja', ispričala je. No nije bila spremna za posljedice na mentalno zdravlje.

Charlize Theron dobila je Oscar za ulogu u filmu Čudovište
Profimedia 

'Uhvatila me depresija. Po prvi put u životu jela sam toliko obrađene hrane i pila previše pića punih šećera. Nije bilo zabavno biti oko mene na snimanju tog filma', rekla je Theron.

Nakon što je završila snimanje, namučila se godinu i pol dana da se vrati na staru težinu.

'Bila sam zabrinuta. Razmišljala sam: 'Ovo traje jako drugo'. Jer nakon filma 'Čudovište' nisam jela grickalice po pet dana i bila sam dobro. Znate, vaše tijelo je malo drukčije s 27 nego s 43 godine. Moj doktor se pobrinuo da budem svjesna toga. Treba se podsjetiti koliko imaš godina, smiriti se i uvjeriti da ne umireš i da je sve dobro', ispričala je glumica.

Theron je poznata i po ulozi u filmovima 'Atomic Blonde', 'Young Adult', 'Aeon Flux' i 'Gringo'. 

Charlize je uz posao jako posvećena i svojoj djeci. Posvojila je 2012. nekoliko mjeseci starog Jacksona, a 2015. kćer August. Svojedobno je progovorila i o tome da njezina transrodna kći Jackson obožava svaki dan odijevati haljine, a ponekad ih kombinira sa šljokičastim sandalama i zanimljivim dodacima. Da je curica, rekla joj je kad je imala tri godine.

Charlize Theron je posvojila dvoje djece
Profimedia 

'Da, i ja sam mislila da je on dječak dok mi nije rekao s tri godine: 'Ja nisam dječak'. I eto. Imam dvije predivne djevojke kao i svaki drugi roditelj. Želim ih baš kao i svaki roditelj zaštititi i vidjeti kako ostvaruju svoje snove. Nije za mene da odlučim tko će biti, moraju sami sebe pronaći u svijetu. Moj posao kao roditelja je da ih slavim, volim i zaštitim', istaknula je glumica.

Ignorirala je ruganja i govor mržnje koji je bio usmjeren prema njoj i Jackson.

Više fotografija glumice pogledajte u galeriji.

Profimedia Charlize Theron s djecom